Техніка ворога: вагнерівці отримали партію модифікованих танків Т-90С

Підпишись на нас:

У понеділок у соцмережі Telegram з’явилися зображення основних бойових танків схожих на Т-90С (також відомі як «Бішма»). Вони використовувалися найманцями групи Вагнера в Україні.

Подробиці

Підтримувана Кремлем група найманців Вагнера, власником якої є Євген Пригожин, є російською воєнізованою організацією. Її описують по-різному, як: приватну військову компанію, мережу найманців або де-факто приватну армію президента Росії Володимира Путіна.

Що стосується Т-90С, то це початковий експортний варіант Т-90, розроблений для індійської армії та світового ринку оборонної техніки.

Модифікований Т-90С став одним із найуспішніших оборонних експортних продуктів Росії і, мабуть, залишається найбільш комерційно успішним експортним танком свого часу.

Як зазначили в російському державному агентстві з експорту озброєнь “Рособоронекспорт”, Т-90С є вдосконаленою версією російських танків серії Т, що пропонує підвищену вогневу міць, мобільність і захист і призначений для експортного ринку.

Тим часом блог Oryx, який підраховує втрати російської військової техніки в Україні на основі фотографій, надісланих з передової, повідомляє, що ЗС РФ уже втратили три експортні танки Т-90С.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: