Tesla демонструє свій унікальний тепловий насос, який підвищує ефективність роботи в холодну погоду

Підпишись на нас:

Відомо, що від’ємні температури для електричних транспортних засобів, це зниження: потужності, швидкості заряджання і найголовніше зменшення запасу ходу. Одним із найкращих рішень для цього є тепловий насос, і компанія Tesla вирішила опублікувати відео, в якому детально описується унікальний насос, який вони використовують у своїх автомобілях для підвищення ефективності в холодну погоду.

Подробиці

Принцип роботи теплового насоса полягає в тому, що він поглинає повітря, а потім перетворює його в тепловий потік і направляє до пасажирів і водія. Це набагато енергоефективніше в порівнянні з резистивним нагріванням, іншими основними методами обігріву салону електромобіля. Резистивне опалення, яке працює саме так, як це звучить, передбачає подачу електрики від батареї через резистори, які, у свою чергу, генерують тепло, яке можна перекачувати в кабіну.

Тепловий насос вперше був представлений на Model Y, потім на Model 3 і останнім часом на оновлених Model S і X. Але на відміну від багатьох інших теплових насосів на ринку, Tesla стверджує, що відрізняється від них, пропонуючи розширену системну інтеграцію, створення простішої та оптимізованої конструкції, яка, у свою чергу, має бути надійнішою в довгостроковій перспективі. Але наскільки це дійсно впливає на ефективність автомобіля? Tesla стверджує, що це дозволяє зменшити споживання енергії на 15-20 відсотків, що, на нашу думку, є досить значним.

Щоб отримати повну технічну характеристику унікального теплового насоса, ми рекомендуємо переглянути відео з увімкненими субтитрами для перекладу:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: