Як перевірити якість дизельного палива і бензину

Підпишись на нас:

Всім добре відомо, що від якості палива залежать експлуатаційні характеристики автомобіля, робота двигуна та його передчасний вихід з ладу. Не всі заправки пропонують якісний бензин або дизель, тому знати способи їх перевірки варто. Читайте про це детальніше в статті від Wheel-news.

Перевіряємо бензин

Розпізнати лише за запахом чи виглядом якість не вийде, але певні моменти треба враховувати. Наприклад, старий бензин має брудно-руду плівку. А ще він має нетиповий та неприємний запах. Звичайно, стовідсоткову гарантію перевірки видає лише лабораторія, проте втрачати пильність не варто.

Якщо ви заїхали на невідому вам автозаправну станцію, проведіть невелике тестування. Проведіть пальцем по внутрішній стороні пістолета. Якщо паливо якісне, воно має моментально випаровуватися, не лишаючи масляного сліду.

Ще один старий та дієвий спосіб. Забрудніть чимось руку (бруд чи масло) та спробуйте очистити її бензином. Справжній та чистий допоможе зробити це без жодних складнощів.

Вплив неякісного бензину на роботу машини

На вашу думку ви могли заправити автомобіль нормальним за якістю паливом. Проте в користуванні стали помічати дивні робочі моменти. І вони можуть бути невипадковими. Погане паливо може мати такі прояви:

  • труднощі в запуску двигуна або генератора;
  • незвичні звуки в процесі роботи двигуна;
  • раптові зупинки двигуна;
  • збільшення витрат палива.

Як перевірити дизпаливо

Припустимо, що ви хочете перевірити якість дизелю на заправці, яка розташована найближче до вас, щоб надалі користуватися її послугами. Це легко можна зробити в домашніх умовах.

Перший спосіб полягає в тому, що дизпаливо треба налити в прозору ємність та закрити кришкою. Поставте відстоюватися. Про погану якість буде свідчити темний відтінок та осад. У випадку наявності рідини з’явиться окремий шар.

Ще один спосіб — пропустити дизпаливо через фільтр з паперу. Є світла пляма — якість хороша, темна — низька.

Також для перевірки використовують марганцівку. Якщо така випадково завалялась в медаптечці, вкиньте кілька кристалів до палива. Зміна кольору рідини на рожевий буде свідчити про низьку якість дизелю.

Перевіряйте паливо, якщо маєте сумніви. Це допоможе підтримувати роботу двигуна та всіх систем автомобіля, щоб не стати частим гостем на СТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: