Російські військові оприлюднили фейкове відео знищення танку Leopard 2

Підпишись на нас:

Російські військові заявили, що лише за останні дні вони успішно знищили вісім основних бойових танків (ОБТ) німецького виробництва «Леопард-2» разом із понад 100 іншими бронетехніками.

Подробиці

Про це російському державному інформаційному агентству ТАСС повідомило міністерство оборони:

“Загальні втрати українських військ на півдні Донецької області склали понад 1,5 тис. українських військовослужбовців, 28 танків, з них 8 танків “Леопард” німецького виробництва, 3 колісні танки АМХ-10 французького виробництва та 109 бойових броньованих машин”, – йдеться в повідомленні.

6 червня Міноборони Росії оприлюднило кадри з ударного вертольота Ка-52, щоб підтвердити перший удар по танку Leopard німецького виробництва.

Але на відео, яке російські офіційні особи оприлюднили, щоб підтвердити це, немає танку «Леопард».

У Twitter OSINT-журналіста Статус-6 зазначено, що на кадрах видно, що це комбайни та сільськогосподарські обприскувачі. Транспортний засіб, який видно на російському відео, не має таких відмітних елементів, як 120-міліметровий ствол справжнього «Леопарда» або додаткового озброєння встановленого кулемета, яким член екіпажу може стріляти з люка.

OSINT-група Ukraine Weapons Tracker додала:

«Техніка, по якій обстріляли ПТРК з Ка-52, не тільки не нагадує танки, а насправді є безневинною сільськогосподарською технікою – обприскувачем і комбайном».

Російські військові оприлюднили фейкове відео нападу на танк «Леопард-2»

Окрім візуальних зображень, відео також містить ще одну ознаку, що це був не танк Leopard.

Семюел Бендетт, російськомовний військовий експерт некомерційної дослідницької групи CNA, зазначив, що оператор каже: «Давайте перевіримо це». Це не те, що будь-який боєць, швидше за все, сказав би про націлювання на танк вищого рівня, який, як вважають, може конкурувати з найкращим у Росії.

Це був не перший раз, коли Росія заявляла про знищення Leopard 2, але це, мабуть, одне з найменш переконливих відео. Наразі немає жодних доказів, які б підтверджували втрати українських танків Leopard.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: