5 популярних кросоверів, які спочатку були седанами

Підпишись на нас:

За останні 10 років сегмент кросоверів став дуже популярним як на світовому, так і на російському ринку. Найчастіше покупці віддають перевагу автомобілям з високою посадкою та великим дорожнім просвітом, причому зачасту без системи повного приводу.

Автовиробники активно реагують на цей попит, випускаючи все нові і нові моделі. І іноді для них задіяні імена знаменитих автомобілів, які раніше не входили до сегменту SUV.

Ford Puma

Ford Puma

Автомобіль, що дебютував у 1997 році як передньопривідне 2-дверне купе, випускався в такому вигляді аж до 2002 року, але в 2019-му році було прийнято рішення підготувати наступне покоління «Пуми», причому вже в новому для цієї моделі класі – кросоверів.

Зараз вона має навіть продуктивну версію ST, в якій можна розраховувати на потужність до 200 кінських сил.

Citroen C5

Citroen C5
Copyright William CROZES @ Continental Productions

Французький седан і згодом універсал побачив світ у 2001 році, успішно переживши зміну кількох поколінь перш ніж у «Сітроен» вирішили, що настав час змінити його концепцію.

У 2021 році дебютував кросовер з індексом C5X, який був піднятим універсалом з похилою лінією даху, що втілює в собі все, що зараз цікаво покупцям.

Renault Espace

Renault Espace
Ще один представник реформаторського суспільства, але вже від Renault. Модель Espace була представлена далекого 1984 року і пропонувалася виключно як 7-місний фургон.

Втім, мода на такі автомобілі давно і безповоротно пройшла, тому французи вирішили змінити форм-фактор моделі, перевівши її в сегмент SUV. За основу було взято «паркетник» Austral, якому додали 21 см у довжину та встановили додатковий ряд сидінь ззаду.

Fiat 600

Fiat 600

Легендарний італійський компактний автомобіль кінця 50-х років минулого століття має відродитися вже цього року, але не в колишньому вигляді, а у вигляді кросовера, одним із варіантів якого буде електричний «паркетник».

Opel Insignia

Opel Insignia

Останнє покоління популярного німецького сімейного автомобіля зняли з конвеєра лише кілька місяців тому, але ходять чутки, що це не стане кінцем імені Insignia. У 2024 році Opel має намір представити нову модель, яка стане представником найпопулярнішого сегменту кросоверів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: