Експерти назвали дешевий седан із дуже надійним двигуном

Підпишись на нас:

Свого часу цей бюджетник бив рекорди продажу як у Україні, так і за кордоном. Автомобіль зарекомендував себе як дуже надійний і здатний без особливих труднощів справлятися з нашими дорожніми та кліматичними реаліями. І багато в чому це заслуга одного з двигунів у його лінійці.

Подробиці

Йдеться про знаменитий Renault Logan першого покоління з двигуном K4M. 16-клапанний «атмосферник» об’ємом 1,6-літра, що став серцем французько-румунської 4-дверки, не працює у надрив і не боїться холодних пусків.

А ще він дуже надійний. При належному обслуговуванні Логани з такими моторами здатні наїздити до 500 000 кілометрів пробігу без капремонту.

Renault Logan

Рецепт вдалого агрегату виявився простим. В основі двигуна лежить проста конструкція і старі, але перевірені часом технології.

Єдині недоліки такого ДВЗ, які можуть засмутити його власника, пов’язані з не найнадійнішими датчиками положення колінчастого валу та холостого ходу. Втім, проблеми з ними найчастіше мають безсистемний характер.

Renault Logan

У деяких машинах так звані «сенсори» здатні пропрацювати понад 100 000 кілометрів, тоді як в інших виходять з ладу вже на пробігах під 50 000 кілометрів.

Разом з бронебійною підвіскою, що без проблем «перетравлює» навіть найглибші ями на дорогах, а також непоганим ресурсом трансмісії, двигун K4M робить Logan 1 покоління одним з найнадійніших бюджетників на вторинному ринку з ціною близько 87 тисяч грн за машини початкових років випуску.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: