Українська артилерія точним ударом знищила рідкісну російську систему мінування

Підпишись на нас:

Високоточним ударом ліквідовано рідкісну систему дистанційного мінування ISDM «Земледілі» на півдні України в Запорізькій області.

Подробиці

Як повідомляє прес-реліз фонду «Повернись живим», бійці 128-ї гірничо-штурмової бригади ЗСУ виявили та знищили систему «Земледілие».

ISDM «Земледелие» — нова система мінування російського виробництва на базі військового вантажного шасі Камаз 6560 8×8. 25 122-мм трубчастих пускових установок були змонтовані в двох групах.

Система призначена для запуску мін на площу в кілька футбольних полів за лічені хвилини. Зовні «Земледілє» схоже на реактивні системи залпового вогню «Град» і «Торнадо-Г», але використовує твердопаливні ракети, споряджені різними типами мін для мін.

Система має дальність стрільби від 5 до 15 км ракетами калібру 122 мм з бойовою частиною, оснащеною протитанковими або протипіхотними мінами.

Система позначає ділянки з мінами на електронній карті та передає дані на вищі рівні командного ланцюга. Дистанційне мінування має ряд переваг, оскільки характеризується підвищеною швидкістю мінування в складних умовах.

Комплекс складається з бойової машини на восьмиколісному броньованому шасі КамАЗ, транспортно-завантажувальної машини, транспортно-пускових контейнерів з інженерними боєприпасами.

Система мінування надійшла на озброєння у 2020 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: