Турецький наземний дрон Kapgan пройшов випробування з великокаліберним кулеметом

Підпишись на нас:

Невдовзі після свого дебюту найновіший турецький безпілотний наземний транспортний засіб Kapgan, який був розроблений під керівництвом HAVELSAN у співпраці з провідними компаніями у своїй галузі, успішно завершив своє перше випробування.

Подробиці

За даними прес-служби Агентства оборонної промисловості Туреччини, гарматна вежа Unirobotics і 12,7-мм великокаліберний кулемет Canik M2 QCB Samsun Yurt Defence були інтегровані в машину для випробувань, які проводилися на стрільбищі Samsun Yurt Savunma.

Ще один тест на вогневу міць також був проведений вранці наступного дня. Управління Kapgan також було протестовано в польових умовах. 12,7-мм кулемет Canik M2 QCB, який нещодавно був доданий до інвентарю збройних сил Туреччини, також вперше використовувався з безпілотним наземним транспортним засобом у цьому випробуванні.

Президент оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір пізніше заявив, що вони сповнені рішучості отримати досвід і досягти глобального успіху з новим безпілотником, як і з іншими БПЛА.

KAPGAN — це озброєний безпілотний наземний транспортний засіб, розроблений на основі BARKAN. Першого безпілотного наземного транспортного засобу HAVELSAN, випущеного після початку досліджень і розробок Digital Unit Technologies у 2019 році. Робот-безпілотник, який був показаний на SAHA EXPO в жовтні минулого року, завдяки автономним функціям, модульній конструкції, дозволяє інтегрувати різні корисні навантаження і може виконувати різноманітні завдання, такі як:

  • напад із застосуванням різних видів зброї;
  • транспортування обладнання;
  • транспортування поранених;
  • знешкодження бомб;
  • розвідка та спостереження;
  • розвідка збитків від війни.

Робот-безпілотник має довжину 3,2 метра і ширину 1,75 метра, вагу 1400 кг і корисну вантажопідйомність 600 кг. Все це приводиться в дію електродвигуном, який розвиває максимальну швидкість 25 кілометрів на годину і може працювати 6 годин. KAPGAN зможе долати перешкоди висотою 50 см на пересіченій місцевості, піднімаючись на 70% крутих схилів і утримуючись на 40% бічних схилах.

Робот-безпілотник Kapgan

KAPGAN матиме високу стійкість до радіоелектронної боротьби завдяки своїй здатності здійснювати автономне патрулювання, місії, незалежні від GPS, динамічне планування маршруту, повернення додому в разі втрати зв’язку та функції аналізу маршруту.

Машина оснащена гарматою 30×113 мм і здатна забезпечувати онлайн відео-потік вдень і вночі. Є підтримка GSM та супутникового зв’язку, а також модернізована система спостереження за периметром із зоною видимості 5 км. Платформа має радіус дії 2 км і може легко нейтралізувати повітряні та наземні цілі. Крім того, KAPGAN, найновіший член концепції HAVELSAN Digital Unit, має ройову інфраструктуру, яка дозволить йому працювати спільно з іншими автономними системами.

HAVELSAN має намір озброїти Kapgan і піддати його інтенсивним випробуванням протягом 2023 року, перш ніж поставити на озброєння Збройних сил Туреччини в 2024 році. БЛА HAVELSAN BAHA, який нещодавно було оновлено та також розроблено в рамках «цифрового підрозділу», як очікується, надійде на озброєння Збройних сил Туреччини в 2023 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: