Росіяни отримали першу партію нових самохідних мінометів

Підпишись на нас:

Російський оборонно-технологічний гігант «Ростех» оголосив у вівторок, що перші нові 82-мм самохідні міномети 2С41 «Дрок» надійшли до російської армії.

Подробиці

«Першу партію 82-мм самохідних мінометів 2С41 «Дрок» на базі бронеавтомобіля «Тайфун-ВДВ» передано у війська», – йдеться у повідомленні.

Нова мінометна система «Дрок», розроблена на базі протимінно-захищеної патрульної машини «Тайфун-ВДВ», оснащена 82-мм мінометом з максимальною дальністю стрільби 6000 м і мінімальною дальністю 100 м.

У російському держагентстві з експорту озброєнь «Рособоронекспорт» повідомили, що міномет «Дрок» призначений для ураження живої сили противника, вогню по засобах і обшивці цілей, а також для засліплення спостережних постів і димового екранування освітлених місць.

2С41 оснащений сучасною системою управління вогнем, яка забезпечує розрахунок даних стрільби. Всі операції з підготовки вогню здійснюються з бойового відділення, багато з них автоматизовані.

Міномет може стріляти як звичайними 82-мм боєприпасами, так і новими снарядами підвищеної потужності та дальності. В машині зберігається додатковий міномет калібру 82 мм із сошкою та опорою. Його можна використовувати в польових умовах демонтажем.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: