Росіяни намагаються захистити БМ-21 «Град» решітками від українських дронів (фото)

Підпишись на нас:

В російській армії намагаються захистити бойову техніку від знищення за допомогою спеціальних решіток. Наскільки це буде вдале з їхньої сторони рішення, час покаже, проте українські експерти не обіцяють для реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» оптимістичного майбутнього.

В Telegram-каналі «Атеш» з’явилося відео, на якому видно пересування колони «Градів» в кількості 16 екземплярів в Волгоградській області. Вони обладнані плоскими решітками: бойова частина, дах кабіни, капот.

Теоретично такі решітки мають захистити від атак FPV дронів або коптерів з можливістю скидання боєприпасів. Від дронів-камікадзе такі решітки точно не допоможуть. Вони несуть достатньо велику бойову частину, а ще можуть бути кумулятивною дією.

БМ-21 «Град» є ворожею ціллю для ЗСУ. І за час повномасштабної війни російська армія втратила близько 153 екземплярів такої техніки. І 107 з них були знищені різними засобами ураження. Такі дані надав OSINT-ресурс Oryx.

Сайт «Мілітарний» відслідковує таку інформацію щодо знищення ворожої техніки. І найчастіше фіксується знищення «Градів» на таврійському та запорізькому напрямках, але ними, звичайно, не обмежується. Подібні захисти росіяни намагаються використовувати і для іншої бойової техніки. Наприклад, раніше були помічені РСЗВ БМ-27 «Ураган» та САУ 2С19 «Мста-С».

Російська РСЗВ БМ-27 “Ураган” з захисними решітками від дронів. Кадр з медіа РФ 2023.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: