Експерти назвали 10 кращих «гарячих» хетчбеків цього року

Підпишись на нас:

Ідеальний хетчбек повинен повинен пришвидшити ваш пульс на звивистій дорозі, володіти певною мірою практичності та мати розумні експлуатаційні витрати. Нижче видання WhatCar видало список із топ-10 моделей цього року, які зможуть об’єднати в собі всі перераховані переваги.

10. BMW M135i

У той час як BMW 1 серії є відмінним компактним автомобілем з чудовим інтер’єром і чудовою інформаційно-розважальною системою, M135i надає серйозні драйверські  можливості.

Він поєднує в собі 2,0-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун із турбонаддувом потужністю 302 к.с., восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і повний привід, що означає, що M135i може розганятися від 0 до 100 км/год за миттєві 4,8 секунди. Можливо, це не найкращий звук двигуна, але він тяговитий, незалежно від того, на якій передачі ви перебуваєте.

9. Volkswagen Golf GTI

Як і BMW M135i , останній Golf GTI перевершує найкращі гарячі хетчбеки, коли справа доходить до гострих відчуттів і швидкості. Це також досить дорого, враховуючи пропоновану продуктивність.

Тим не менш, він забезпечує баланс зручності щоденного використання. Ваша поїздка буде напрочуд еластична, як для гарячого хетчбека (особливо з опціональною адаптивною підвіскою), а продуктивність ближча до потужнішої Honda Civic Type R, ніж ви могли б подумати.

Нам також подобається те, що він доступний з механічною або автоматичною коробкою передач – чого не можна сказати про деяких конкурентів.

8. Ford Focus ST

Звичайний Ford Focus є одним із найкращих сімейних автомобілів у продажу, що робить його чудовою відправною точкою для гарячого хетчбека.

Отже, чим відрізняється версія ST? Що ж, ключові відмінності включають 2,3-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом потужністю 276 к.с., який із задоволенням працює на високих обертах, а також диференціал обмеженого тертя, який допоможе вам отримати максимальне зчеплення з поворотами.

По суті, їздити дуже весело, зберігаючи при цьому практичність звичайного Focus. Тим не менш, рульове управління іноді може бути неврівноваженим, і досить бюджетна оббивка салону може вас збентежити.

7. Hyundai i30 N

Hyundai пройшов тернистий шлях з i30 N, тому що він ніколи раніше не виготовляв хот-хетчі, але зараз зумів покращити зусилля багатьох виробників, які випускали їх десятиліттями.

Як і звичайний автомобіль сімейства i30, i30 N не є найпросторішим із хетчбеків, але він має точне керування, чуйний двигун, гарчачий звук вихлопу та динамічну шестиступінчасту механічну коробку передач, щоб по-справжньому посміхнутись в  обличчя суперникам. Він також має хорошу ціну та добре обладнаний.

6. BMW 128ti

128ti, по суті, є скороченою версією BMW M135i з приводом на передні колеса, а не на чотири колеса, і донастроєною версією 2,0-літрового двигуна з турбонаддувом.

На папері ви можете подумати, що ці фактори є протилежними, але це не так; 128ti легший і спритніший, він має переваги від індивідуальної настройки підвіски, більш жорстких стабілізаторів поперечної стійкості та переглянутого рульового управління.

Якщо ви шукаєте найзахопливіший BMW 1 серії , який тільки можете придбати, і який гарантовано приверне вашу посмішку після кожної подорожі, то це саме те.

5. Audi S3

Можливо, Audi S3 не забезпечує найкращих гострих відчуттів від водіння, ніж деякі гарячі конкуренти хетчбека, але він протистоїть вражаючому темпу від точки до точки.

На прямій це абсурдно швидко, а в поворотах завжди є достатньо зчеплення. Частково це пов’язано з точністю кермування S3 і надійністю системи повного приводу. Це ніколи не лякає, на відміну від деяких суперників.

Хоча близькоспоріднений Volkswagen Golf R є кращим універсалом, S3 не відстає – і він має очевидну привабливість значка преміум-класу та більш елітного інтер’єру.

4. Ford Fiesta ST

З 1,5-літровим трициліндровим бензиновим двигуном з турбонаддувом під капотом Fiesta ST не бракує потужності; фактично, він видає 197 к.с., тобто ви можете подолати спринт 0-100 км/год всього за 6,5 секунди.

І що важливо, це неймовірне задоволення в поворотах. Усі моделі мають три режими водіння (Normal, Sport і Track) для різних умов, а стандартний пакет Performance Pack включає диференціал обмеженого тертя, який допомагає максимізувати зчеплення.

Можливо, Fiesta ST і не є недорогим хетчбеком, яким він був колись, але він залишається одним із найкращих у керуванні.

3. Volkswagen Golf R

Як і оригінальний Volkswagen Golf R, ця остання версія поєднує чудове зчеплення з дорогою та комфортну їзду, а ще вона також пропонує «грайливий» баланс керування.

Він може розвивати таку саму швидкість у поворотах, як і механічно аналогічний Audi S3, і помітно збільшувати її в порівнянні з BMW M135i. Система повного приводу також сприяє зчепленню, але ви можете відчути, як потужність передається на задні колеса, щоб допомогти автомобілю обертатися під час виходу з повороту.

Дійсно, якби у нього був розумніший інтер’єр і менш розчаровуюча інформаційно-розважальна система, останній Golf R цілком міг би піднятися ще вище в цьому списку.

2. Mercedes-AMG A45 S Plus

Чи є більший комплімент, який ви можете зробити хот-хетчу, ніж встановити ранковий будильник, щоб просто покататися? Що ж, це те, що ви робите з Mercedes-AMG A45.

Така звичка частково пояснюється двигуном A45 S Plus потужністю 415 к.с., тому що він розкривається на високих обертах і забезпечує приголомшливу продуктивність. Він швидший на прямій лінії, ніж багато спортивних автомобілів , а природне, точне рульове керування та мінімальний нахил кузова означають, що він отримує ще більше задоволення на звивистій дорозі.

Спортивні сидіння AMG, спортивне кермо з плоским дном і цифрові циферблати AMG також додають особливих відчуттів, які ви отримуєте від водіння.

  1. Hyundai i20 N

Цей стабільний партнер Hyundai i30 N доводить, що автомобіль не був випадковістю. Він виглядає набагато різкішим, ніж Volkswagen Polo GTI , і водночас більш цивілізованим і легшим у управлінні, ніж Ford Fiesta ST, але він дешевший, ніж обидва ці суперники.

Більше того, він має бути відносно дешевим у експлуатації і надійним. Крім того, він поставляється з перевагою п’ятирічної гарантії Hyundai з необмеженим пробігом.

Коротше кажучи, i20 N повертається до тих часів, коли гарячі хетчбеки зберігали низьку вартість і високу насолоду від володіння ним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: