До колекції Збройних сил України потрапив “Водник”

Підпишись на нас:

Бійці ЗСУ з самого початку повномасштабного вторгнення розпочали збирати до своєї колекції російську воєнну техніку. Нещодавно до трофеїв приєднався рідкісний екземпляр цієї війни – позашляховик ГАЗ-3937, що в народі називається “Водник”. Цією інформацією в одному з інтерв’ю поділився військовий експерт Олександр Коваленко.

Що відомо?

В своєму Telegram-каналі Олександр Коваленко розкрив цікаві подробиці щодо цієї події. На озброєнні в російської армії знаходиться близько 50 таких бронеавтомобілів, а з недавна 1 позашляховик став трофеєм бійців ЗСУ.

Російські військові використовували бронеавтомобіль для транспортування особового складу по важкопрохідних районах. Особливістю транспортного засобу є його рівень захисту від стрілецької зброї та можливість проходити водні перешкоди, в місткість ГАЗ-3937 – 11 чоловік. Ця модель військової техніки була зібрана в 2005 році на одному з російських машинобудівних заводів.

Не дивлячись на всі переваги позашляховик не отримав визнання поза межами РФ. Такий транспортний засіб є на озброєнні в російської та уругвайської армії. Використання “Водника” говорить про те, що в армія країни-агресора переживає не найкращі часи.

Також за декілька днів до цієї події, українські воїни поповнили свою колекцію комплексом РЕБ “Лаєр-3”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: