В гаражі знайшли покинутий на 15 років Shelby, який швидший за сучасний Ford Fiesta ST

Підпишись на нас:

Приголомшливі зображення надзвичайно запорошеного Shelby Omni GLH-S сколихнули Мережу. Цей екземпляр гарячого хетчбека обмеженого виробництва 80-х років виставлений на продаж через 15 років після того, як він востаннє побачив світло.

Подробиці

Shelby був припаркований в гаражі на 15 років, після того, як зламалася коробка передач. Спочатку його хотіли відремонтувати, використовуючи запчастини від Daytona, але розраховуючи на кучу проблем з ним власник вирішив його продати.

Shelby Omni GLH-S

Автомобіль проїхав 193 000-209 000 км з моменту виходу з заводу 38 років тому, тому це не «капсула часу». Судячи з поточного стану йому може знадобитися повна реставрація. Кузов, прихований під багатьма шарами пилу, не має жодних видимих ​​вм’ятин, але, безперечно, вимагає набагато більшого, ніж проста мийка автомобіля.

Shelby Omni GLH-S

Інтер’єр у гіршому стані: ковшеподібні сидіння зношені, а пластикові деталі змінили колір. Пронумерована табличка з підписом Керролла Шелбі показує, що це номер 230 з 500-от виготовлених одиниць. На щастя, Omni, здається, не має жодних модифікацій, зберігаючи стандартний обвіс, наклейку «GLH-S intercooled» і 15-дюймові легкосплавні диски Centurian, які потребуватимуть нового комплекту шин.

Shelby Omni GLH-S

Shelby GLH-S є орієнтованим на потужність варіантом Dodge Omni / Plymouth Horizon. Він пропонувався лише для 1986 модельного року в обмеженій кількості 500 одиниць, показуючи ряд модифікацій Shelby Automobiles , включаючи більш потужний двигун, спортивний обвіс і регульовану підвіску Koni.

Shelby Omni GLH-S

Новий 2,2-літровий чотирициліндровий двигун із проміжним охолодженням і турбонаддувом виробляв 175 к.с. і крутний момент 175 фунт-фут. Ці цифри були справді вражаючими для субкомпактного хетчбека середини 80-х років, залишаючи позаду деякі маслкари з двигуном V8 тієї ж епохи. Потужність передавалася на передню вісь через п’ятиступінчасту механічну коробку передач, що дозволяло розганятися до 100 км/год за 6,5 секунди, що на 0,2 секунди швидше, ніж у сучасного Ford Fiesta ST!

2 КОМЕНТАРІ

  1. Добрый день! Справедливости ради, разгон этой версии 6,5 секунд до 60 миль/час, а не до 100 км.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: