100-річні шини порівняли з безповітряними шинами Michelin і не виявили різниці

Підпишись на нас:

Michelin та інші виробники шин давно працюють на виробництвом безповітряних шин, які можуть перетинати майже будь-які перешкоди, не будучи проколеними. Але чому вони ще не з’явилися на дорозі.

Подробиці

Щоб з’ясувати це, творці ютуб-каналу Donut Media порівнюють саме такі безповітряні шини Michelin Tweels із сучасними дорожніми шинами та 100-літніми шинами з поперечним шаром. Так можна побачити, як технологія вдосконалилася дотепер і як вона буде розвиватися в майбутньому. Щоб з’ясувати це, команда провела ряд випробувань усіх трьох комплектів шин. Для цього вони встановили шини на свою Mazda MX-5 Miata, і цей процес став першою перешкодою.

У той час, як стандартне колесо на автомобіль має діаметр 22 дюйми, столітні шини мають діаметр 30 дюймів. Тому футуристичні Tweels занадто великі, щоб поміститися в колісній колодязі MX-5. Допомогло тільки додавання проставок, великої кількості проставок.

100-річні шини порівняли з безповітряними шинами Michelin і не виявили різниці

Крім смішного вигляду автомобіля, розмір коліс натякає на їхнє призначення. На відміну від сучасних коліс, шини Michelin і столітні колеса призначені не для асфальту, а для подолання схилів і бездоріжжя.

Це означає, що сучасні шини показують набагато кращі результати під час випробувань на гальмування,бокове зчеплення та на прискорення, а футуристичні та стародавні шини досить схожі по посереднім результатам цих тестів. Однак справжня слабкість шин Michelins зводиться до розсіювання тепла.

Поліуретанові спиці в шинах просто не відводять тепло так добре, як повітря в накачаних шинах, тому вони швидше перегріваються. Це одна з головних перешкод, з якою стикаються інженери шин, коли справа доходить до використання безповітряних шин на дорогах загального користування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: