Не дуже солодкий «мед» доставляє окупантам дрон-камікадзе «Медоїд» — міни 120-мм

Підпишись на нас:

Нещодавно в мережі виходила новина про тестування очільником Мінцифри Михайлом Федоровим дронів та роботизованих наземних платформ. Тепер частина з них відправляється на фронт.

Розробник одного з дронів Тарас Остапчук в етері «ТСН» повідомив, що його проєкт Ratel також входить в число тих, які відправляють на допомогу ЗСУ. Сам Тарас Остапчук дуже добре розуміє потреби фронту, оскільки служив в 120 окремому розвідувальному батальйоні.

Подробиці

Наземна роботизована платформа Ratel («Медоїд») — дрон-камікадзе. Він оснащений електродвигуном, тому його пересування безшумне. Може підкрадатися до ворога на відстані до 5 км. А поганий сюрприз для окупантів полягає в тому, що він непомітно доставляє до 40 кг вибухівки, а саме протитанкові або протипіхотні міни калібру 120-мм. Тарас Остапчук зазначив, що його дрон-камікадзе має на меті знищення техніки та особового складу ворога.

Наземна роботизована платформа Ratel («Медоїд»)

Робот-камікадзе Ratel спритний. Він може долати перешкоди висотою 25 см. Окрім того, він має хорошу прохідність. Успішно пересувається по піску.

Для ЗСУ є гарна новина. В серійне виробництво запускають два евакуаційних дрони. Вони можуть витягати бійців з-під ворожого вогню. Зокрема, вони будуть підвозити боєкомплекти, медикаменти на бойові позиції.

Таких дронів та безпілотників має бути багато. Вони допомагають виконувати велику частину бойових завдань, зберігаючи життя особового складу ЗСУ. Цю думку також підтримують військові.

Виробництво дронів Ratel оплачують волонтери зі зборів, донатів, проте держава теж приймає участь в цьому проєкті. Фонд DIGNITAS  зараз проводить збір коштів на перші 50 роботів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: