Які помилки допускають водії при парковці

Підпишись на нас:

Навчитися вірно паркуватися без шкоди для себе та оточуючих вдається з першого разу далекого не кожному водієві. Зазвичай перший автомобіль юного водія стає жертвою подряпин, потертості або вм’ятин на кузові. За статистикою більшість таких пошкоджень з’являється саме в процесі паркування.

Всі відомо, що практика є частиною успіху, тому новачок має тренуватися заїжджати автомобілем в обмежений простір передом і задом під різними кутами. Головна рекомендація водіям початківцям – не користуватися парктроніком і камерами заднього виду на початку, адже мастерством паркування можна так ніколи і не оволодіти.

Про що необхідно пам’ятати при паркуванні

Відчуття габаритів машини

Всім новачкам необхідно розвивати відчуття габаритів, що упевнено відчувати себе в авто. Адже кожна спроба втиснутися в обмежений простір на парковці може перетворитися в екстремальне випробування. Яка ж найпоширеніша проблема навіть досвідчених водіїв? Це помилковий розрахунок траєкторії руху авто між найближчими об’єктами. Зазвичай це відбувається, коли при виїзді заднім ходом із перпендикулярного паркування неправильно визначений кут повороту. Якщо сусідні машини припарковані занадто близько, то водій під час руху кормою вперед повинен ретельно контролювати простір одночасно спереду, збоку та ззаду. Найчастіше маневр закінчується потертістю, подряпиною або вм’ятиною. Як вже сказано вище, вирішити цю проблему можна лише шляхом наполегливих тренувань.

Паралельне паркування до бордюру

Паркуватися паралельно бордюру важко навіть досвідченим автомобілістам. Вірно припаркованим авто вважається те, що перебуває не зовсім упритул, але водночас і не на відстані метра від бордюра. На жаль, багато автовласників, намагаючись якомога щільніше притиснутися до бордюру, нещадно дряпають гуму та диски, і це досить поширене явище.

Передній обвіс

Автомобілі з низьким переднім обвісом при перпендикулярній парковці капотом вперед завжди ризикують «осідлати» навіть не дуже високий бордюр, і водії-початківці завжди повинні це враховувати. Інакше в кращому випадку залишаться подряпини, а в гіршому, є шанс частково зірвати бампер. Так що на низьких седанах, хетчбеках і універсалах паркуватися занадто близько до перешкоди не варто.

Крутити кермо на місці

Чим більше ви будете крутити кермо на асфальті в нерухомій машині, тим сильніше ризикуєте втратити шипи. До того ж, при таких діях підвищується навантаження на рульову тягу та збільшується знос шин. Тому краще намагатися в процесі паркування орудувати штурвалом тільки під час руху.

Вмикати задню швидкість під час руху

Ще одна поширена помилка власників машин із автоматичною коробкою передач – включати при парковці задню швидкість у момент, коли авто ще за інерцією рухається вперед. Навіть якщо йдеться про зовсім повільний рух автомобіля, це збільшує знос механізмів коробки передач. Так що при зміні напряму руху, слід в обов’язковому порядку машину повністю зупиняти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: