Італійці випустять недорогий і компактний автомобіль Lancia

Підпишись на нас:

Компанія Stellantis, що володіє італійською маркою Lancia, готується до повернення цього бренду на європейський авторинок з її повністю новим автомобілем. Машина отримає вже знайоме ім’я Ypsilon, але буде являти собою зовсім іншу модель, яку мають намір продавати як у повністю електричній модифікації, так і в гібридних версіях.

Подробиці

Який вигляд матиме Lancia Ypsilon вже плюс-мінус відомо. Рендери автомобіля опублікували іспанські незалежні дизайнери.

Судячи з них, машина отримає незвичайний зовнішній вигляд, який є відсиланням до екстер’єру прототипу Pu+Ra HPE. Спереду в автомобіля буде подоба світлодіодного “дзьоба”, над яким розташується напис “LANCIA”.

Італійці випустять нову недорогу, але дуже сучасну Lancia

Крім того, машина обзаведеться 2-кольоровим забарвленням кузова, аеродинамічними колісними дисками і округлими боковинами.

В основу сучасного Ypsilon ляже платформа STLA Small, яка раніше використовувалася при створенні автомобілів Opel Corsa і Peugeot 208. З огляду на нову платформу, 5-дверка стане більшою за попередницю, збільшившись у довжину майже до чотирьох метрів.

Італійці випустять нову недорогу, але дуже сучасну Lancia

У нової Lancia буде повноцінна “батарейна” версія, яка стане дебютною для італійського автовиробника. Її потужність становитиме 115 кВт або 156 кінських сил, а запас ходу завдяки літій-іонній батареї ємністю 54 кВт/год становитиме 400 кілометрів.

Будуть у Ypsilon і гібридні модифікації. Зокрема 48-вольтовий м’якогібридний варіант, що працює в парі з 1,2-літровим “наддувним” двигуном, а також традиційні 2-моторні виконання на 100 і 136 кінських сил. В якості трансмісії виступить 6-швидкісна електрифікована коробка передач eDCS6.

Італійці випустять нову недорогу, але дуже сучасну Lancia

Випуском нової Lancia займеться завод Stellantis в Іспанії. Машину збираються представити в березні 2024 року, після чого почати прийом замовлень. До покупців хетчбек дістанеться до середини осені, а до 2026 року буде продаватися виключно в електричній версії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: