Дослідник бронетехніки розповів про БТР-90 «Росток» з переліку озброєння ворожої армії: що про нього відомо

Підпишись на нас:

Дослідник бронетехніки Андрій Тарасенко в своєму Twitter розповів, що росіяни використовують БТР-90 «Росток» в одиничному екземплярі, який не пішов в серійне виробництво.

Відомо, що цей різновид бронетехніки був прийнятий на озброєння в 2008 році, про те серійно  БТР-90 «Росток» не представлений. Цей бронетранспортер розробляли Горьківському автомобільному заводі. Готовий прототип був представлений на широкий загал в 1994 році. Це була спроба створити нову військову техніку після розпаду СРСР.

Запустити «Росток» в серійне виробництво планувалося в 2011 році. Цим повинен був займатися Арзамаський машинобудівний завод, проте в тому ж 2011 році питання було переглянуто. Міністерство оборони відмовилося від закупівлі БТР-90, бо змінилася концепція озброєння Сухопутних військ. В 2015 році програму по цій техніці повністю згорнули.

Замість БТР-90 «Росток» почали розробку іншого бронетранспортера — БТР-82А. Він мав переваги не тільки в аспекті бойової ефективності, але його виробництво обходилося значно дешевше.

В період з 1994 року по 2011 рік було виготовлено кілька екземплярів  БТР-90. місце зберігання — Кубінка. На їх базі потім виробляли інші бойові машини під назвою «Гільза».

Достеменно невідомо чи всі зі збережених екземплярів запустили на поле бою. Та й невідомо, скільки їх стояло на збереженні. За час війни в Україні росіяни втратили багато одиниць БТР-82А та БТР «Бумеранг», але виробляти нові не вийде через економічні чинники та вкрай обмежений доступ до ринку технологій. Саме це могло стати причиною, чому росіяни вирішили спробувати в дії БТР-90 «Росток».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: