Mitsubishi нарощує виробництво 12-річного електрофургону Minicab MiEV

Підпишись на нас:

Mitsubishi Minicab MiEV випускається з 2011 року і став першим електромобілем у сегменті мінівенів. Через дванадцять років і після короткого періоду припинення виробництва Mitsubishi вирішила перезапустити крихітний LCV без будь-яких змін, окрім місця виробництва, яке вперше переміщується за межі Японії.

Подробиці

Цього року Mitsubishi Minicab MiEV був представлений на Індонезійському міжнародному автосалоні. Починаючи з 2024 року, виробництво моделі розпочнеться на заводі Mitsubishi Motors Krama Yudha в Індонезії, щоб задовольнити підвищений попит на електромобілі kei в Японії. На індонезійському заводі з робочою силою 3300 осіб і виробничою потужністю 220 000 автомобілів на рік Mitsubishi також виробляє Pajero Sport, Xpander і Xpander Cross.

Mitsubishi Minicab MiEV

Mitsubishi припинила виробництво Minicab MiEV у березні 2021 року, зберігши його доступність лише для корпоративних клієнтів, але продажі відновилися в листопаді 2022 року через «зростаючий попит» на електричні LCV з боку «логістичних компаній і органів місцевого самоврядування». Електричний LCV наразі коштує 2 431 000 ієн (18 093 доларів) за двомісну версію та 2 453 000 ієн (18 246 доларів) за чотиримісну версію.

Mitsubishi Minicab MiEV

Незважаючи на свій вік, відроджений Minicab MiEV зовсім не змінився, зберігши свій утилітарний стиль і компактну силову установку з нульовим рівнем викидів. Останній походить від Mitsubishi i-MiEV (2009-2021) – також перейменованого як Peugeot iOn і Citroën C-Zero – який був першим серійним електромобілем, що їздив на шосе. У Minicab MiEV єдиний електродвигун видає 40 к.с. (30 кВт) і 196 Нм крутного моменту, а батарея на 16 кВт-год забезпечує запас ходу 133 км. Mitsubishi хвалиться розміщенням акумуляторної батареї під центром підлоги, що не знижує вантажопідйомность в порівнянні з міні-кебом з двигуном ДВС і знижує центр ваги.

Mitsubishi Minicab MiEV

Компанія підкреслила потенціал тюнінгу LCV за допомогою двох концептуальних автомобілів «Leisure Style», які дебютували на Токійському автосалоні у 2022 та 2023 роках. Обидва мали двоколірну версію у військовому стилі, позашляхові колеса та багато деталей, аксесуари для кемпінгу та риболовлі, перетворюючи коробчатий інтер’єр в мобільне робоче місце або зону для сну.

Mitsubishi Minicab MiEV Mitsubishi Minicab MiEV

Серед конкурентів Mitsubishi Minican-MiEV — електрична версія Honda N-Van, яка має дебютувати у 2024 році, і аналогічний за розміром EV від Suzuki , який очікується приблизно в той же час. Електрифікація спочатку вважалася загрозою для доступних і малогабаритних автомобілів через високу вартість гібридизації. На щастя, ми пройшли цей етап, і все більше автовиробників представляють повністю електричні мінівени і зберігають цей чарівний сегмент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: