ЗСУ отримало перші протимінні трали КМТ-7, на які збирали 40 млн грн

Підпишись на нас:

Наприкінці літа Сергій Притула та фонд ГО «Український мілітарний центр» оголосив про початок збиранні грошей в кількості 40 млн грн. Ціль — 10 протимінних тралів. На особистій сторінці в Facebook нещодавно Сергій Притула опублікував фото перших фронтальних установок з мінним тралом типу КМТ-7.

ЗСУ отримало перші протимінні трали КМТ-7, на які збирали 40 млн грн

Фронтальна установка КМТ-7 оснащена допоміжними ходовими катками. Вони розміщені з лівого та правого боків по умовній лінії руху гусениць. Принцип роботи заключається в тому, що фронтальна напівнавісна протимінна система робить попереду танка дві смуги, якими й рухається танк, попередньо знешкоджуючи вибухові пристрої.

В арсеналі ЗСУ зараз є кілька видів навісних фронтальних систем розмінування для швидких колійних проходів техніки та живої сили. Фронтальна установка КМТ-7 — це двосекційна конструкція, яка прокладає безпечну колію для проходження гусеничної важкої бронетехніки — слід у слід, оскільки міжколійний простір лишається не зачищений.

Танк Т-64БВ з мінним тралом КМТ-7

Автомобільна техніка має вужчу колійність, тому для неї потрібно використовувати інші фронтальні установки. Армійські всюдиходи HMMWV М1151 комплектуються мінним тралом Spark. Така техніка є на озброєнні ЗСУ. Такий трал робить суцільні по ширині проходи в мінних полях, в які вписується і колісна техніка.

Що стосується протимінної системи Pearson Engineering, вона має трисекційну циліндричну основу. Виглядає це наступним чином: по чотири незубчасті катки по крайніх секціях, зліва та справа, і шість катків по центру. Кожен з них має силу тиснення на поверхню по 200 кг. Під час виконання наїзду на вибуховий пристрій він детонує. А загальна вага трала — майже 3 т. Ширина розмінування смуги — 3,14 м.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: