Експерти розповіли про «слабкі місця» 3 популярних в Україні бюджетних кросоверів

Підпишись на нас:

На вторинному ринку кожного місяця зростають продажі кросоверів віком від 4 до 6 років. Експерти назвали ТОП-3 надійних кросовера з цінником від 10 000 до 13 000 доларів.

Renault Duster

Був і залишається найпрактичнішим вибором для тих, хто не потребує великої кількості модної електроніки. Головне, що їздить.

Renault Duster

За ті ж 10 000-13 000 доларів доступний клон Дастера – Renault Kaptur з більш «модним» кузовом. Kaptur цікавіше оснащений, але варіатор Jatco JF015E – мабуть, найслабший серед усіх варіантів. При пробігу близько 100 тисяч км очікується дорогий ремонт.

Duster досконало вивчений та описаний, немає сенсу детально розбирати його по кісточках. Серед двигунів провальних немає. Усі вони з дрібними заморочками, натомість із великим ресурсом.

Підвіска дивовижна за балансом енергоємності та керованості. Кузов гідно пручається корозії. Чи можна вважати недоліками просте обладнання та репутацію моделі як «зовсім бюджетної»?

Ford EcoSport

З механічною коробкою модель придатна з будь-яким двигуном. Дволітровий (140 к.с.) найкращий. І тягне чудово, і ресурс величезний, у зоні підвищеного ризику лише котушки запалення та паливний насос.

Повний привід є, але тільки в поєднанні з двигуном 2.0 і механічною коробкою. Гідроавтомат з’явився лише в 2018-ому.

Ford EcoSport

До 2014 вилікували головну болячку – блок управління (TCM). Течі сальників, від яких забруднюються диски зчеплення – залишилися. І знос вузла зчеплення, як і раніше, йде швидше, ніж хочеться. А по «залізу» міцна конструкція – витримує 200-300 тисяч км.

Купівля Екоспорту з роботом таїть елемент романтики – при побіжному знайомстві складно оцінити справжній стан агрегату.

Оснащений EcoSport по-європейськи. Кузов відмінно протистоїть корозії. Дорожній просвіт 200 мм навіть завеликий для машини, задуманої як міська. Багажник скромний. Недоліки частково компенсуються невисокими витратами на ТО і гострого дефіциту запчастин немає.

Nissan Qashqai

Близько 80% «Кашкаїв╗ 2016-2017 років – з варіаторами. Гідроавтоматів немає. Молодший мотор 1.2 (115 к.с.) поєднується з Jatco JF015E, дволітровий (144 к.с.) – з JF016E, дизель 1.6 (130 к.с.) – з JF017E.

Властивості та характер у всіх CVT схожі. Теоретично витримують 200 тисяч кілометрів, практично перші ремонтні втручання потрібні набагато раніше – зазвичай близько 100-150 тисяч кілометрів. Нерідко і раніше. Ремонт дорогий, деякі запчастини важко знайти.

Nissan Qashqai II

Тим не менш, на продаж це не впливає – Qashqai впевнено беруть у будь-якій версії, навіть з мотором 1.2. А дарма: він чотирициліндровий, але з прямим упорскуванням і турбонаддувом, що породжує швидкий нагар у циліндрах, висока витрата оливи та розтяг ланцюга ГРМ до 100 тисяч км. Це все при скромному заявленому ресурсі 200 тисяч км. І не сприймає АІ-92.

Старий добрий атмосферник 2.0 набагато кращий, хоча «під’їдання» мастила поступово розвивається і в нього. Поєднання з МКП – безпроблемне і недороге в обслуговуванні, до того ж привід тільки передній. Але таких машин на ринку дуже мало.

Дизельні «Кашкаї» дорогі (цінники стартують з 15 000 доларів) і не вписуються в наш бюджет.

В іншому проста за конструкцією машина без серйозних болячок, з дорожнім просвітом під 200 мм, нормальним багажником і досить стійким до іржі кузовом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: