В ЗСУ знайшли цікавий спосіб використання застарілих трофейних танків Т-62

Підпишись на нас:

Українська армія знайшла цікавий спосіб застосування основних бойових танків Т-62, захоплених у російської армії. Вони переробляють ці ОБТ в інженерні машини.

Подробиці

Трофейні Т-62 стають броньованими евакуаційними машинами (БРМ), які йдуть в бій за основними бойовими танками (ОБТ). Коли ці ОБТ виводяться з ладу через ворожий вогонь або застрягання в болотистій місцевості, для їх витягування в безпечне місце використовують перероблений Т-62.

Т-62

Оснащені бульдозерними відвалами та іншим обладнанням, ці БТР можуть допомагати іншим інженерним танкам у підготовці укріплень, ремонті пошкодженої техніки тощо.

Завдяки своїй міцній броні танки часто пошкоджуються, а не знищуються. Тому переобладнання старовинного Т-62 в БТР — геніальна ідея, адже цей танк по суті вже є музейним експонатом із застарілою оптикою та 115-міліметровою гарматою, яка не ефективна проти сучасних танків і піхоти, озброєної сучасними протитанковими засобами.

Т-62

Також українські танки Т-64, Т-72 і Т-80 мають однакове базове озброєння, включаючи 125-міліметрову основну гармату з 12,7-міліметровими кулеметами в якості додаткового озброєння. Основна 115-міліметрова гармата Т-62 є ще одною проблемою, враховуючи унікальні вимоги до боєприпасів.

Раніше на озброєнні української армії були Т-62, які залишилися в спадок від Радянського Союзу. Однак чи є у нас достатні запаси 115-міліметрових боєприпасів і джерела для поповнення цих запасів, невідомо. Що ще важливіше, в Україні недостатньо машин евакуації. Так, наприклад, армія США має 2700 фронтових танків M-1 Abrams і 1200 евакуаційних машин M-88, приблизно по два танки на БТР. Україна мала лише близько трьох десятків БРЕМ-1, БРЕМ-2, БРЕМ-М, БРЕМ-64 і БТС-4 перед вторгненням Росії минулого року.

Цих приблизно 36 БТРів насправді було недостатньо для майже тисячі Т-64, Т-72 і Т-80, які були в нас до війни. Тим не менш, українці захоплюють, ремонтують і передислокують численні російські танки, про що нещодавно розповіли в виданні EurAsian Times.

Процес переобладнання передбачає, що слюсарі знімають восьмитонну вежу танка та замінюють її потужною лебідкою. При цьому неможливо сказати, скільки Т-62 українці переробляють на БТР. Наразі відомо, що ЗСУ захопили щонайменше 43 танки Т-62, згідно з останніми даними, зібраними військовим блогом Oryx на основі візуальних підтверджень. Однак деякі з цих Т-62 були передислоковані українськими військовими в Запоріжжя та, ймовірно, на південь України.

Поки Україна переробляє Т-62 на бронетранспортери, росіяни працюють над тим, щоб зробити ці застарілі танки більш смертоносними за допомогою нової програми модернізації, згідно з якою протягом наступних трьох років буде відновлено близько 800 танків Т-62 радянських часів, як раніше повідомляв EurAsian Times.

Програма модернізації, ймовірно, відбувається на російському 103 бронетанковому ремонтному заводі в Далекосхідному Забайкальському краї. 103 бронетанковий ремонтний завод є дочірнім підприємством російського державного концерну «Уралвагонзавод», провідного виробника танків в країні.

Модернізація передбачає встановлення Т-62 сучасної оптики теплового та нічного бачення, додаткової броні та інших засобів захисту, зокрема для захисту від протитанкових керованих ракет, таких як Javelin виробництва США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: