Про повістки на блокпостах: юрист розповів, як говорити з представникам ТЦК

Підпишись на нас:

Військовий стан продовжено до 14 лютого 2024 року, що не дивно для воюючої країни. Разом з цим в Україні продовжується мобілізація громадян. Повістки вручають військовозобов’язаним представники ТЦК і СП практично скрізь.

Про повістки на блокпостах: юрист розповів, як говорити з представникам ТЦК

Водії дуже турбує питання вручення повістки на блокпостах. Відповідь на це питання дав юрист та адвокат Ростислав Кравець.

Згідно закону, співробітники ТЦК та СП не мають повноважень зупиняти транспортні засоби та вимагати документи на перевірку. Такі повноваження є лише в поліції, СБУ та ЗСУ, а також Держприкордонслужби та Нацгвардії.

З цього виходить, що представники ТЦК не можуть просити показати документи, а тому вони не можуть встановити особу людини і тим самим виписати повістку.

Що ж робити, якщо вам намагаються вручити повістку? По перше, попросіть посвідчення уповноваженого, по друге, не виходьте з машини та не давайте документів, по третє, фіксуйте все на камеру та викликайте повістку.

Юристи наголошують, що водієві потрібно поводитись максимально спокійно, адже у нього є законне право відмовитись від повістки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: