Яку оливу обрати та як часто змінювати: рекомендації від експертів

Підпишись на нас:

Кожен досвідчений водій може розрахувати наперед пробіг свого автомобіля на кілька місяців чи навіть рік. Тому зовсім не складно спрогнозувати коли саме буде потрібна заміна оливи.

Автомобільна олива – це продукт, що може довго зберігатися. Гарантійний термін у закритій тарі становить 5 років. Щоб зекономити на придбанні цього товару можна придбати її завчасно. Головне вислідити період акцій та знижок. 

Рекомендації по експлуатації оливи

Найкраще обирати оливу від відомих виробників, адже, на жаль, підробляють оливи досить часто. 

При виборі в’язкості оливи необхідно звернути увагу на наступне: чим більше пробіг чи старший мотор автомобіля – тим більша повинна бути високотемпературна в’язкість. Також можемо порекомендувати перейти з синтетичної на напівсинтетичну оливу. Але будьте уважні, заборонено змішувати оливи різних виробників! 

Якщо вам необхідно долити оливу, то менш шкідливим буде долити оливу того ж виробника, можливо, іншого виду чи в’язкості, ніж таку саму оливу за характеристиками, але іншої торгової марки.

Як часто робити заміну оливи в двигуні?

  • оливу потрібно змінювати не рідше, ніж один раз на рік;
  • водієву потрібно враховувати коефіцієнт режиму експлуатації машини: міський режим (на синтетиці – 10 тис. км, на напівсинтетиці – 8 тис. км), режим траси (на синтетиці – 13 тис. км, на напівсинтетиці – 10 тис. км). Проте в зношених моторах заміну оливи потрібно проводити частіше.
  • робіть огляду рівня оливи: кінчиком масляного щупа дотроньтеся до пальця і розтітріть рідину між пальцями. Якщо на руці залишаються частинки сажі, бруд – оливу пора міняти;
  • по аромату: згіркле-смажений запах оливи сигналізує про необхідність її заміни.

Згідно нещодавнього соціологічного опитування українських автолюбителів відомо про те, що переважна частина водіїв не стежить за даними рекомендаціями. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: