Цей “таємний” спосіб розморожування гальм і «ручника» авто врятує вас від дорогого ремонту

Підпишись на нас:

Ніхто в наші дні не вірить прогнозам погоди. Отже, мало хто готується до різного роду стрибків температури, від «плюсової» до різкого «мінусу». Саме тому все ще зустрічається величезна маса автомобілістів, які залишають ТЗ ночувати на парковці з активним стоянковим гальмом, що відповідно на ранок виливається серйозними проблемами.

Подробиці

Ні для кого не секрет, що справне стоянкове гальмо в разі примерзання колодок просто не дасть змоги машині рушити. Якщо йдеться про ТЗ із переднім приводом, то почати рух вдасться, але от не зірвати колодки після сильного перепаду температури – навряд чи. У такій ситуації у кожного автомобіліста має бути в голові план, як саме можна швидко розморозити колодки і звільнитися від полону, щоб почати рух без супутньої небезпеки для інших учасників руху.

Безумовно, перше, що спадає на думку, – це використання окропу. Однак так ризикувати зайвий раз не потрібно, адже за сильних заморозків це не вирішує проблему з тієї простої причини, що відморожувати доводиться два колеса. Цього методу можна дотримуватися за слабких заморозків, коли температура не падає нижче -5 градусів. У більш серйозних ситуаціях краще вибрати дещо інший варіант боротьби з проблемою, тим більше що на цей випадок відмінно підходить антифриз.

Варто нагадати, що антифриз повинен мати в запасі кожен автомобіліст, щоб у разі потреби можна було долити охолоджувальну рідину. До слова, вона також прекрасно допомагає при примерзанні колодок до дисків або барабанів. Головне виконати все оперативно і своєчасно деактивувати стоянкове гальмо, щоб після почати рух. Важливо розуміти, що антифриз у таких ситуаціях хоч і допомагає, але це працює виключно тоді, коли заморозки не настільки сильні.

Цей "таємний" спосіб розморожування гальм і "ручника" авто врятує вас від дорогого ремонту

Коли за вікном – 20 і нижче, то краще вдатися до дещо іншого способу розморожування гальм. Тут допоможуть вихлопні гази, тим більше що їхня температура дуже висока. Все, що потрібно автомобілісту в цьому разі, – це озброїтися довгою гофрою. Варто зазначити, що в якості цього пристосування прекрасно підходить шланг від домашнього пилососа. Ба більше, враховуючи міцність і склад цієї гофри, є шанс, що гарячі вихлопні гази його ніяк не пошкодять.

Цей "таємний" спосіб розморожування гальм і "ручника" авто врятує вас від дорогого ремонту

Сам шланг одягається на вихідний отвір глушника, а інший кінець гофри направляється на замерзле колесо. Як показує практика, буквально 3-4 хвилин буде цілком достатньо, щоб колодки відійшли. Далі потрібно буде лише повторити процедуру з іншим колесом. Зрозуміло, перед початком таких маніпуляцій стоянкове гальмо в салоні потрібно буде опустити. Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це зрив колодок, що, до речі, практикують багато автомобілістів. У деяких ситуаціях це рятує, але не можна не згадати про ризики пошкодити чужий транспортний засіб, виїжджаючи з парковки, а також “вбити” гальмівну систему або, зокрема, саме стоянкове гальмо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: