Як заправлятися рідше, ніж зазвичай: «секрети» контролю за витратою палива

Підпишись на нас:

Будь-який автомобіліст в наші дні розуміє, що паливо стало коштувати дуже дорого, але, на жаль, вплинути на цінник ми ніяк не можемо. Ось і доводиться шукати різного роду можливості, щоб заощадити і знизити витрату пального. В даному ж випадку якраз і хотілося б поговорити про те, як особливо нічого не змінюючи у своєму повсякденному житті витрачати на поїздки до 20 відсотків менше палива, не створюючи при цьому для себе зайві труднощі.

Подробиці

Зрозуміло, ні для кого не секрет, що витрата пального автомобілем безпосередньо пов’язана з манерою водіння. Будь-який автомобіліст у своєму повсякденному житті практикує комбінований стиль, іноді вичавлюючи з машини всі соки, а іноді пересуваючись плавно, немов новачок. У більшості водіїв подібне залежить від настрою. У цьому немає нічого дивного, адже всі ми люди. Але якщо контролювати свої емоції і частіше практикувати спокійний стиль водіння, то і витрата палива помітно скоротиться.

Також хотілося б поговорити про те, скільки потрібно витрачати часу на прогрівання автомобіля, адже, як відомо, великий обсяг пального згорає саме в цьому процесі. Особливо, коли переміщення відбувається лише на невеликі відстані. Прогрівати будь-який автомобіль потрібно, але на це не варто відводити по 15 – 20 хвилин. Сучасні ДВЗ досить гріти навіть за сильних морозів 5 – 7 хвилин, після чого вже можна вирушати в дорогу. Безумовно, доведеться деякий час у дорозі рухатися з непрогрітим салоном.

До речі, потерпіти дискомфорт від холоду зайві пару хвилин можна, адже на ходу машина прогрівається помітно швидше, а палива при цьому “з’їдається” помітно менше. Окремо хотілося б поговорити про вибір оптимального режиму руху. Важливо відзначити, що це стосується не тільки дорогих машин з наявністю відповідних опцій. На будь-якому автомобілі потрібно дотримуватися оптимального швидкісного режиму, що дасть змогу істотно економити на споживанні пального.

Наприклад, якщо переміщення відбувається трасою, то не потрібно гнати на межі обмеження, керуючись тими самими 20 км/год, за які накладають штраф. Якщо на трасі обмеження 90 км/год, то і слід дотримуватися цієї швидкості. У більшості сучасних іномарок так званий крейсерський хід якраз і становить 80 – 100 км/год. Варто зазначити, що мова в даному випадку йде про переміщення по дорозі з мінімальним споживанням пального на найвищій передачі.

У цьому разі варто підтримувати мінімальні оберти двигуна, і, як наслідок, витрата буде помітно нижчою. Все те саме можна сказати і про міські умови. Не потрібно «тиснути гашетку» з кожного світлофора крутячи мотор до відсічки. Будь то МКПП або “автомат”, оптимально, коли перемикання між швидкостями відбувається в той момент, коли обороти тахометра не перевищують 2,5 одиниць. Це дає змогу істотно знизити витрату. Ну і, зрозуміло, хочеться нагадати про простій із працюючим двигуном. За великим рахунком це недоцільно, оскільки крім зайвого спалювання палива відбувається ще й масляне голодування ДВЗ, а це загрожує передчасним виходом агрегату з ладу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: