В Україні заборонять бензинові та дизельні автобуси

Підпишись на нас:

Новий проєкт закону №8172 ухвалили у другому читанні в Верховній Раді. З 2036 року в Україні заборонять експлуатацію автобусів із бензиновими та дизельними двигунами. Дана ініціатива прискорить перехід на “зелений” транспорт.

31 грудня 2035 року в Україні востаннє бачитимуть транспорт старого зразка. З січня 2036 року в українських містах обласного та районного значення працюватимуть на  маршрутах лише електробуси, автобуси з ГБО та водневими паливними осередками.

У законодавстві йдеться про те, що дотримання нововведень можна буде відкласти на 2 роки, але не пізніше.

Перехід на екологічно чистий транспорт буде повільним та не радикальним. З 1 січня 2028 року в містах із населенням понад 250 000 осіб 50% автобусів мають бути електричними, водневими або з ГБО. З 1 січня 2030 дозволять закуповувати виключно такі моделі.

Таким чином екологи сподіваються, що до 2030 у великих містах “зелених” автобусів від усієї кількості буде не менше 25%, а до 2033 – 50%. Крім того, на законодавчому рівні спрощується процедура встановлення зарядних станцій для електротранспорту та підключення їх до електромереж. Нагадаємо, що раніше ми писали про встановлення нових електростанцій на трасі Київ-Одеса.

Слуги народу вважають, що нові правила зменшать кількість шкідливих викидів в атмосферу та популяризують екологічно чистий транспорт. Тим паче таким чином виконується угода про асоціацію з ЄС. Раніше ми писали, що в Євросоюзі нещодавно заборонили авто з двигунами внутрішнього згоряння з 2035 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: