Китай оцінює гіпершвидкісну кінетичну зброю, моделючи знищення американських танків

Підпишись на нас:

Щоб оцінити ефективність гіпершвидкісної кінетичної зброї проти броні американських танків, китайські дослідники провели випробування, та приділили особливу увагу танковим дивізіям Тайваню, оснащеним Сполученими Штатами.

Подробиці

South China Morning Post (SCMP) повідомила, що китайські вчені провели моделювання, щоб оцінити потенціал ураження снарядів кінетичної енергії проти американської військової броні. За даними SCMP, суцільний сферичний снаряд вагою 20 кілограмів, який рухається зі швидкістю, що вчетверо перевищує швидкість звуку, може завдати значних пошкоджень танкам. Кінетична енергія снаряда оцінюється в 25 мегаджоулів, що еквівалентно менше семи кіловат-годин у вираженні електричної енергії. Незважаючи на зовнішню візуальну цілісність, моделювання виявило значні внутрішні пошкодження цільових танків.

Дослідження під керівництвом Хуан Цзе з Інституту гіпершвидкісної аеродинаміки Центру досліджень і розвитку аеродинаміки Китаю було опубліковано в рецензованому журналі Equipment Environmental Engineering. Дослідження підкреслило, що певні секції броньованої цілі з високою ймовірністю вийдуть з ладу через пошкодження від перевантаження, на що вказують лінії спектру реакції на удар, що перевищують межі безпеки стандарту НАТО MIL-STD-810. Цей стандарт стосується проектування навколишнього середовища та обмежених випробувань протягом життєвого циклу військового обладнання.

Крім того, у звіті SCMP зазначається, що оцінка шкоди, завданої кінетичними снарядами, є складнішою, ніж звичайними протиброньовими снарядами, через складний спосіб, у який результуюча ударна хвиля проходить через весь транспортний засіб, концентруючи напругу в таких областях, як болти, що призводить до їх викривлення або руйнування.

Розробка спеціалізованої протитанкової зброї, такої як вищезгадані гіпершвидкісні снаряди, безумовно, не нова у військовій історії. Еволюція протитанкової зброї була постійною реакцією на прогрес у конструкції та захисті танків.

З Першої світової війни, з появою перших танків, армії почали шукати ефективні засоби їх нейтралізації. Ці пошуки привели до появи першої протитанкової зброї під час і після Першої світової війни, включаючи спеціально розроблені гармати, міни, а пізніше і протитанкові рушниці.

Під час Другої світової війни гонка озброєнь посилилася з розробкою все більш броньованих і потужних танків. У відповідь на це була створена більш досконала протитанкова зброя, така як ракетні установки (наприклад, Panzerfaust і Bazooka) і порожнисті заряди, здатні пробивати товсту броню.

Після Другої світової війни, з появою основних бойових танків, увага перемістилася на розробку керованих протитанкових ракет та інших технологій, таких як боєприпаси з кінетичною енергією та тандемні заряди для подолання реактивної та композитної броні.

Під час останніх військових конфліктів ми бачили приклади інноваційних протитанкових технологій, включаючи високоточні керовані ракети, але особливо виділяються на фоні інших безпілотники, які повністю революціонізували сучасну війну.

Таким чином, гіпершвидкісні снаряди, досліджені китайськими дослідниками, являють собою крок у цій безперервній еволюції. Вони пропонують новий підхід до перемоги над сучасною бронею завдяки своїй надзвичайно високій швидкості та здатності генерувати величезну кількість кінетичної енергії, потенційно нейтралізуючи навіть найскладніші системи захисту.

Ці постійні інновації в протитанковій зброї підкреслюють динамічний характер військової технології, де розробка нових наступальних методів майже завжди слідує за прогресом у оборонних озброєннях.

Незважаючи на потенціал технології рейкової гармати для досягнення таких високих швидкостей, її практичне застосування залишається обмеженим через технічні проблеми. Однак у звіті SCMP за грудень 2023 року вказується, що Китай може прогресувати в цій галузі, оскільки китайські інженери розробляють рельсотрон, здатний стріляти кількома снарядами за допомогою діагностичної системи ШІ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: