На вулицях Києва «засвітився» унікальний пікап Wartburg

Підпишись на нас:

У столиці України “засвітився” воістину червонокнижний екземпляр німецького автопрому – легковий Wartburg 1.3 у пікап-виконанні.

Подробиці

Зазначену модель виробляли в останні роки існування НДР – з жовтня-1988 до квітня-1991 рр. Пікапів Wartburg 1.3, за офіційними даними, було випущено лише 920 одиниць.

На вулицях Києва "засвітилася" мрія колекціонера часів пізньої НДР (відео)

Поряд із пікапами, серія Wartburg 1.3 також охоплювала седани та універсали. Загальна кількість вироблених авто цієї моделі – 152 700 штук. Пікапи поставлялися в продаж з літерами Trans у назві.

Нині зустріти “комівояжерську” версію можна лише на ретро-фестивалях. Появу такого авто в Києві можна по праву вважати сенсацією.

На вулицях Києва "засвітилася" мрія колекціонера часів пізньої НДР (відео)

Автомобілі Wartburg 1.3 оснащувалися виробленими за ліцензією Volkswagen 4-тактними 4-циліндровими двигунами на 1274 см³. Потужність мотора в різні роки варіювалася від 58 до 64 “конячок”.

Експерти, які ознайомилися зі знімками київського Wartburg 1.3 Trans, побачили на пікапі неоригінальну вантажну платформу. Власник у бесіді з журналістами “Автофокуса” підтвердив виводи фахівців. Проводити заміну чоловікові довелося самостійно після ДТП. Ремонтні роботи зайняли кілька років.

На поточний момент пробіг пікапа наближається до 2,5 мільйона кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: