Німецька поставка БМП Marder включатиме зенітні танки Gepard – Spiegel

Підпишись на нас:

Крім Marders і батареї ППО Patriot, Німеччина також хоче поставити Україні додаткові зенітні танки типу Gepard.

Подробиці

Видання Spiegel також повідомляє про переговори з мінімум 2-ма країнами, які мають достатні запаси «Гепардів» і 35-міліметрові боєприпаси. Вийти на якісь домовленості поки що не вдалося, та в владних колах Німеччини є впевненість в можливому збільшені поставок Гепардів.

Минулого року Німеччина поставила в Україну 30 систем Gepard, які найбільш  ефективні в протидії іранським безпілотникам. 7 Gepard Берлін обіцяв Україні ще в останньому місяці минулого року і доповнення в вигляді 30 танків цього типу суттєво посилило б українську ППО.

Згідно з даними німецького ЗМІ Spiegel, поставка німецьких Marders, про яку оголосив президент США Байден після телефонної розмови з канцлером Німеччини Шольцем, включатиме до 40 БМП для повного оснащення механізованого батальйону. Але це ще не все.

Згідно з планами федерального уряду Німеччини, перші БМП Marder повинні бути поставлені в першому кварталі 2023 року.

Marders можуть бути старими моделями зі складів, які зараз оновлюються, або це будуть БМП, які замінять в найближчому майбутньому машинами з ремонту. Згідно із заявою, планується, що українські підрозділи має навчати Бундесвер. Навчання можуть активуватися в будь-який момент, пише Spiegel.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: