«Автоцивілка» не обов’язкова: кого звільнили від оформлення страхового полісу

Підпишись на нас:

Водіям нагадали, що страховий поліс є обов’язковим документом, що має бути в кожному авто. Але існує кілька категорій автовласників, котрі можуть їздити на своїх машинах без договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ). Ці дані закріплено в статті 13 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

До пільгових категорій належать учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та особи з інвалідністю I групи, які постраждали під час війни. Але наголошуємо, що під час руху такого транспортного засобу за кермом має бути виключно водій, з вище перерахованих категорій.

Розмір страхового платежу стане меншим на 50% для учасника війни, особи з інвалідністю ІІ групи, особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесена до І чи ІІ категорії або пенсіонер.

Якщо водій пільгової категорії потрапив в ДТП, то йому потрібно одразу повідомити поліцію і не пізніше трьох робочих днів з моменту ДТП письмово повідомити МТСБУ і надати всю необхідну інформацію (якщо такої можливості немає, то це потрібно підтвердити документально).

Наголошуємо, що під час військового стану водії не звільнялись від оформлення страхового полюсу. Тому «автоцивілка» є обов’язковою. В разі порушення водій заплатить 425 гривень.

2 КОМЕНТАРІ

  1. “Якщо водій пільгової категорії подарив в ДТП”. Скопировать и то не могут. Что водій подарив???

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: