Власникам електромобілів доводиться у 2 рази частіше міняти шини: і ось чому

Підпишись на нас:

Автомобільні шини – один із найдорожчих “витратних матеріалів”, який у міру зносу періодично доводиться міняти за час експлуатації машини. Крім того, їх виробництво та утилізація сильно б’ють по екології.

Подробиці

Згідно з новим дослідженням, проведеним американськими аналітиками, електромобілі, перехід на які мав захищати навколишнє середовище, витрачають шини в 2 рази інтенсивніше, ніж машини з ДВЗ, тим самим нівелюючи різницю у впливі на атмосферу планети.

Видання “J.D.Power” провело опитування власників трирічних автомобілів про проблеми, несправності та їх усунення. За його результатами з’ясувалося, що власникам електрокарів доводилося міняти шини протягом третього року володіння майже у 2 рази частіше, ніж тим, хто їздить на автомобілях з ДВЗ (39% проти 20% відповідно).

Експерти пов’язують такий дивний стан речей з тим, що електрокари набагато важчі за їхні аналоги, що працюють від двигунів внутрішнього згоряння. Але це тільки половина проблеми.

Річ у тім, що електромотори розвивають максимальний крутний момент на нульових обертах, що навіть з використанням новітніх систем контролю тяги призводить до підвищеного зносу гуми.

Ще одна причина, через яку електрокари потребують у 2 рази частішої заміни шин, ніж машини з ДВЗ, криється в тому, як вони сповільнюються. Електромобілі використовують рекуперацію кінетичної енергії і повертають поступальний імпульс у вигляді заряду назад в акумулятор, що також піддає покришки підвищеному навантаженню.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: