Україна отримає від Німеччини снаряди, безпілотники, засоби РЕБ і броньовані машини WISENT 1

Підпишись на нас:

26 лютого 2024 року федеральний уряд Німеччини відправив Україні нову партію військової допомоги, яка включає широкий спектр обладнання від артилерійських боєприпасів до безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і спеціалізованих засобів розмінування.

Подробиці

Ця остання частина допомоги включає значну поставку військової техніки:

  • 14 000 артилерійських снарядів калібру 155 мм із резервів Бундесверу, виготовлених у Німеччині;
  • чотири броньовані машини для розмінування WISENT 1;
  • три вдосконалені дистанційні системи розмінування;
  • інструменти та матеріали для операцій знешкодження бомб;
  • 250 наборів інструментів для знешкодження вибухонебезпечних предметів (EOD).

Постачання Німеччиною в Україну артилерійських боєприпасів, БПЛА та засобів розмінування відіграє важливе стратегічне значення в контексті поточної війни. Артилерійські боєприпаси забезпечують вирішальну підтримку для наступальних і оборонних операцій, дозволяючи наносити удари на далекі відстані, щоб послабити сили супротивника, і широко використовуються обома сторонами. БПЛА розширюють можливості розвідки та спостереження, але, що найважливіше, пропонують економічно ефективний коефіцієнт знищення, при цьому безпілотники активно використовуються на фронті.

Крім того, машини для розмінування відіграють життєво важливу роль у забезпеченні безпеки в зонах військових дій та усуненні ризиків, які становлять наземні міни для військ і цивільних осіб, таким чином сприяючи військовим операціям і загальній безпеці. Росія широко використовувала свої міни протягом повномасштабного вторгнення. Разом це обладнання значно зміцнює обороноздатність України, підтримуючи її зусилля із захисту своєї території та населення в складній воєнній обстановці.

Поставка також включає:

  • 10 безпілотних літальних апаратів для спостереження «Вектор»;
  • 22 системи, призначені для протидії безпілотникам шляхом виявлення та глушіння;
  • дванадцять терміналів для забезпечення супутникового зв’язку та чотири транспортні засоби, призначені для посилення оборони кордону.

Крім того, уряд Німеччини розширив свої майбутні зобов’язання перед Україною, додавши 10 броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2 і 20 додаткових систем боротьби з безпілотниками.

Це оголошення слідує за заявою канцлера Олафа Шольца на початку місяця під час візиту президента України Володимира Зеленського до Берліна, де Шольц окреслив плани виділити додаткові 1,1 мільярда євро військової допомоги Україні. На сьогоднішній день загальна військова підтримка України Німеччиною досягла суми в 28 мільярдів євро, з яких 7 мільярдів євро передбачено на 2024 рік.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: