Польща замовляє більше танків Abrams

Підпишись на нас:

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав угоду на придбання додаткових танків Abrams на 1,4 мільярда доларів.

Подробиці

Міністр оборони Польщі підписав угоду на військовій базі у Весолі поблизу Варшави в середу. Угода передбачає поставку 116 танків M1A1 Abrams із відповідним обладнанням і матеріально-технічним забезпеченням, починаючи з цього року.

Угода передбачає постачання 116 танків M1A1 ABRAMS, які будуть адаптовані до потреб Збройних сил Польщі, разом із супутнім обладнанням, включаючи:

  • 12 евакуаційних машин M88A2 HERCULES;
  • 8 систем M1074 Joint Assault Bridge;
  • 6 командних машин M577;
  • 26 майстерні нового покоління для технічного обслуговування (NG SECM) на шасі HMMWV;
  • навчальний та логістичний пакет.

Контракт є першим етапом проекту, який також включає значну кількість сучасних типів боєприпасів, а також навчальних боєприпасів відповідно до максимального обсягу контракту, затвердженого Конгресом США. Зазначені замовлення, в тому числі підкаліберні бронебійні або багатоцільові програмовані боєприпаси, виконуватимуться послідовно.

Угода стала продовженням минулорічної угоди про придбання 250 модернізованих танків M1A2 Abrams і 26 евакуаційних машин M88A2 HERCULES.

Танки M1 Abrams перевірені в бойових діях і наразі є основним бойовим танком армії США. Очікується, що в Польщі танки значно посилять регіональну безпеку та спроможність коаліції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: