В ISW є сумніви, щодо знищення Росією української системи ППО Patriot

Підпишись на нас:

Російські ЗМІ поширили відео, на якому нібито показано знищення в Україні поставленої США системи ППО Patriot. Однак Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що «ще не знайдені докази», щоб підтвердити це твердження.

Подробиці

Спочатку, 9 березня Міністерство оборони Росії оприлюднило відео, на якому показано, як російські війська обстрілюють українську зенітно-ракетну установку С-300 ракетами «Іскандер» поблизу Покровська, Донецької області.

Потім, ворожі ЗМІ поширили додаткові кадри після удару, на яких нібито видно знищені німецькі вантажівки MAN KAT1, які можуть служити базою для пускових установок ППО Patriot.

Російські джерела стверджували, що їхні сили знищили систему ППО MIM-104 Patriot, використовуючи відео як доказ. Однак Міноборони Росії не оновило свою початкову заяву про знищення української системи С-300.

Як повідомляє російське державне ЗМІ «РІА Новини», джерело в російських правоохоронних органах стверджує, що удар російських ракет “Іскандер” знищив дві системи ППО “Патріот”.

Кілька акаунтів у соціальних мережах, які спеціалізуються на розвідці з відкритих джерел (OSINT), вважають, що удар, ймовірно, знищив українську систему протиповітряної оборони Patriot. Проте один OSINT-аккаунт зазначив, що українські сили також використовують вантажівки MAN KAT1 для матеріально-технічного забезпечення.

«ISW поки не знайшло доказів, які б підтверджували, що російські війська знищили систему протиповітряної оборони Patriot», — заявили в Інституті вивчення війни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: