Казахські строковики показали саморобний озброєний нащемний безпілотник «Барис»

Підпишись на нас:

Строковики казахської армії розробили передову безпілотну наземну машину (UGV) під назвою «Барис», знаменуючи значний крок вперед у військовій робототехніці в країні. Проект спрямований на модернізацію навичок казахстанської армії, враховуючи дуже обмежені рівні фінансування, властиві цим силам, які діють у сфері впливу сусідніх регіональних держав.

Подробиці

Безпілотник «Барис» вагою приблизно 10 кілограмів оснащений 7,62-мм кулеметом ПКТ, керованим дистанційно та здатним обертатися на 360 градусів, що забезпечує гнучкість і вогневу міць у компактній конструкції. З максимальною швидкістю в діапазоні 10-15 км/год ця роботизована бойова машина призначена для роботи в різних місцевостях, підвищуючи тактичні можливості казахських військових.

Розробка «Бариса» є свідченням прихильності казахстанської армії до впровадження сучасних військових технологій, підкреслюючи важливість безпілотних систем у майбутніх бойових сценаріях. Ця ініціатива не тільки підвищує оперативну ефективність казахських військових, але й позиціонує Казахстан як нового гравця у сфері військової робототехніки.

Казахські строковики показали саморобний озброєний УГВ «Барис»

Оскільки країни світу продовжують інвестувати в безпілотні та автономні системи оборони, впровадження «Бариса» казахстанськими призовниками підкреслює ключову роль, яку ці технології відіграють у модернізації військового потенціалу.

Спроба казахстанських військових розробити безпілотні наземні транспортні засоби означає стратегічний крок до інтеграції більшої кількості роботизованих систем у свою оборонну структуру з метою створення технологічно передових, універсальних і стійких військових сил, готових протистояти викликам сучасних і майбутніх полів битв. «Барис» є прототипом з ручною розробкою

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: