Китайський бомбардувальник H-6N оснастили балістичною ракетою YJ-21: дальність польоту до 1500 кілометрів

Підпишись на нас:

На фотографії, нещодавно опублікованій у соціальних мережах, показано бомбардувальник Народно-визвольної армії Xian H-6N, оснащений тим, що схоже на балістичну ракету повітряного базування (ALBM) під назвою YJ-21, встановлену під фюзеляжем. Ракетна система YJ-21, відома своєю гіперзвуковою швидкістю та маневреністю, призначена для наведення ураження як наземних, так і морських надводних цілей.

Подробиці

Будучи частиною вражаючого китайського арсеналу ракет, які часто називають «вбивцями авіаносців», YJ-21 підкреслює стратегічний намір Китаю протистояти американським авіаносним групам, які вважаються ключовими символами військово-морської переваги та глобальної проекції могутності.

YJ-21 може похвалитися вражаючою дальністю польоту до 1500 кілометрів, що розвивати неймовірні швидкості, здатні прорвати передовий захист авіаносців і завдати значних ушкоджень при зіткненні.

Хоча точне походження YJ-21 невідоме, вважається, що вона походить від балістичної ракети CM-401, хоча й має розширені функції та можливості.

Останній варіант бомбардувальника Xian H-6 Китайської народно-визвольної армії, містить напівзаглиблену зону, призначену для розміщення версії корабельної балістичної ракети DF-21D, що запускається з повітря.

Ця здатність забезпечує літаку можливість протистояти великим військовим кораблям противника, зокрема авіаносцям. Підготовка до військового параду в Пекіні, присвяченого 70-річчю заснування комуністичної держави, вже показала, що під час заходу очікується кілька важливих відкриттів.

Удосконалення H-6N та його арсеналу підкреслює постійну прихильність Китаю до посиленню можливостей по контролю доступу в Південно-Китайське море. Цей крок ще більше зміцнює значний ракетний арсенал Китаю, включно з ракетами, спеціально розробленими для протикорабельної ролі, і потенційно може бути оснащений гіперзвуковою зброєю в майбутньому.

Здатність бомбардувальника нести великогабаритні корисні вантажі гарантує, що він залишається цінним надбанням в арсеналі ВПС Народно-визвольної армії, навіть якщо на озброєння надходять нові бомбардувальники-невидимки. Ця подія також відображає зростаючу глобальну тенденцію до прийняття на озброєння балістичних ракет повітряного базування.

H-6N, оснащений зондом для дозаправки паливом у польоті, розширює свою гнучкість і радіус дії, особливо для ураження цілей на зовнішніх краях територій, на які Китай претендує як на свою суверенну національну територію, включаючи Південно-Китайське море. Можливість дозаправки в польоті також може мати вирішальне значення для того, щоб літак міг транспортувати зброю на відповідну висоту та точку запуску.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: