Rheinmetall має намір відправити в Україну, викуплені у Швейцарії танки Leopard 1A5

Підпишись на нас:

Німецький концерн Rheinmetall підтвердив намір закупити у Швейцарії танки Leopard 2 для компенсації втрат через передачу бронетехніки Україні. Однак це не перша угода, яку хоче провернути концерн із танками.

Подробиці

За даними німецького видання Tages-Anzeiger, Rheinmetall бажає викупити у швейцарців майже сотню танків Leopard 1A5 для їх відновлення та подальшої передачі Україні. Дана техніка належить швейцарській компанії Ruag, яка ще в 2016 році викупила 96 танків Leopard 1 з метою їхнього перепродажу як бойових машин або на запчастини. Вся партія танків була колись зроблена в Італії, викуплена в Італії і перебуває там досі. Тепер німці хочуть її викупити та відправити ЗСУ.

У самій швейцарській компанії підтвердили, що отримали запит від німців, у ньому ясно вказано, що танки призначені Києву. Однак державний секретаріат Швейцарії з економіки (SECO) наклав на неї заборону. Швейцарія, прикриваючись своїм нейтральним статусом, знову відмовляє союзникам у постачанні озброєнь в Україну.

Тож якщо німці не продавлять продаж швейцарцями цієї партії Leopard 1A5, то Україна залишиться без 96 танків. З іншого боку, уряд Швейцарії перебуває під великим тиском, від нього вимагають дозволити реекспорт виробленої в країні зброї країнам із такою самою демократією. А якщо такий дозвіл буде одержано, то й танки німці викуплять.

Тим часом підтверджується, що Німеччина направила Швейцарії другий запит на закупівлю танків, тут йдеться про Leopard 2. Цей запит не має жодного відношення до можливої угоди щодо Leopard 1A5. І танки “новіші” і призначені вони для оборони країн ЄС і НАТО після того, як частина їхньої бронетехніки вирушила в Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: