Північна Корея стверджує, що успішно випробувала нову гіперзвукову зброю

Підпишись на нас:

У вівторок Північна Корея оголосила про ймовірний успіх у випробуванні Hwasong-16B, нової твердопаливної балістичної ракети середньої дальності, оснащеної гіперзвуковою плануючою боєголовкою.

Подробиці

Ці дії супроводжувалися фотографіями та відеоматеріалами, які демонструють те, що, як вони стверджують, є інноваційною гіперзвуковою зброєю середньої дальності, що включає твердопаливний ракетний прискорювач і має характерну клиноподібну гіперзвукову ракетно-плануючу установку.

Північна Корея стверджує, що успішно випробувала нову гіперзвукову зброю

Транспортно-монтажно-пускова установка ракети (TEL), яка отримала назву Hwasongpho-16B оснащена захисною секцією спереду, що захищає відкриту ракетно-плануючу установку до запуску.

Ракета та її корисне навантаження були випробувані на субмаксимальних можливостях траєкторії, при цьому гіперзвуковий апарат досягав дальності польоту 1000 км від точки запуску. Під час польоту, після відриву від ракети, БЧ виконувала вертикальні маневри. Висота апогею під час першого «стрибка» досягла 101,1 км, а під час другого — 72,3 км.

Північна Корея стверджує, що успішно випробувала нову гіперзвукову зброю

Міністерство оборони Японії заявило, що північнокорейська балістична ракета впала у води за межами виключної економічної зони Японії.

Останній запуск балістичної ракети стався через 15 днів після того, як лідер Північної Кореї Кім Чен Ин провів навчальні стрільби із застосуванням надвеликих реактивних систем залпового вогню в західному регіоні країни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: