ДВЗ

Новинка від Haval: авто з витратою палива 1.85 літра на 100 кілометрів

В кінці лютого на китайському ринку з’явилася новинка, а саме друге покоління кросовера Haval Dargo 2023 року. Покупцям інших країн ця новинка відома, як Big Dog або H-Dog. В Україні ж популярною назвою виступає Dargo.

Деталі

Нова модель Haval Dargo 2023 виключно різниться від попередників. Її дизайн кузова не сплутати з іншими авто, особливо вирізняється решітка радіатора, що є не “полосатою”, а в “хромову краплинку”. Також ця версія авто має синій логотип бренду, а дизайн нижньої частини дверей має стилістично увігнутий кут.

Задні кватирки авто є компактнішими, що надало кросоверу більш спортивний і стрімкий вигляд. Корма Haval Dargo містить оригінальні багатокутні ліхтарі між якими знаходиться напис “HAVAL”.

Габарити кросовера 4705х1908х1780 мм, колісна база – 2810 мм. Авто є більшим за свого попередника на 85 мм в довжину, 18 мм в ширину, а відстань між осями збільшилася на 72 мм.

Салон, на відміну від екстер’єру, не отримав значних змін. “Плаваючий” дисплей збільшився в розмірах, салон обтягнутий шкірою, а передні сидіння оснащені комфортними підлокітниками.

Перед очима водія встановлено ​​мультикермо, за яким видніється цифровий щиток приладів. Під тачпадом мультимедіа виробник зберіг ряд фізичних клавіш, що полегшує доступ до ряду функцій кросовера.

Придбати Haval Dargo можливо у дилерських центрах лише з 2,0-літровим турбованим двигуном, потужність якого дорівнює 238 к. с. Відомо, що згодом у продажі зявиться і 184-сильний агрегат об’ємом 1,5 літра.

Базова комплектація авто має передньоприводну систему, що робить її бюджетною. Дорожчі модифікації авто мають привід на чотири колеса, такі авто мають у своїй назві приставку Max.

Також виробник анонсував вихід гібридної версії авто. У комплектацію входить 1,5-літровий мотор та 2-швидкісна трансмісія DHT. Загальна потужність системи складає 326 к. с. при 530 Н*м крутного моменту. Витрата палива у гібридній версії кросовера складатиме всього 1,85 літра на 100 км шляху. А повний запас ходу автомобіля дорівнює понад 1000 км.

Останні публікації

Китайська компанія демонструє систему лазерного захисту від безпілотників: пробиваєп’ять 2-міліметрових сталевих пластин на відстані 800 метрів

На виставці DSA 2024 китайська компанія Poly Technologies продемонструвала систему лазерного захисту Silent Hunter, встановлену…

32 хв. тому

Стало відомо, чому популярний кросовер Ford критикують американці

Компанія Ford за останні кілька років внесла незначні зміни в кросовер Escape, більш відомий українцям…

2 години тому

У найдешевого Dacia з’явиться серйозний конкурент від Stellantis: проїде 300 км без АЗС

У Stellantis з'явився серйозний конкурент для Dacia Spring. Франко-італійський автогігант розуміє, що електричний Fiat 500…

3 години тому

Три типи кузова, три мотори та спортивне оздоблення: стартують продажі оновленого Hyundai i30

Новий Hyundai i30 2024 року готується надійти в продаж на європейському ринку. Ця недорога модель…

4 години тому

Фахівець назвав автомобілі, коробки передач яких потрібно обслуговувати рідше за інші

Будь-який автолюбитель знає, що утримувати машину в сучасних умовах дуже дорого. При цьому йдеться не…

5 години тому

Про таку «Таврію» і не знають: як виглядала експортна Poch Tavria XL

Історія автомобілебудування має свої дуже цікаві сторінки, котрі до цих пір відомі не всім. Сьогодні…

5 години тому