Власник автомайстерні пояснив, чому заправка машини до повного бака може бути небезпечною

Підпишись на нас:

Існує думка, що автомобіль при відвідуванні АЗС краще заправляти під зав’язку. Мовляв, це дає змогу водієві економити на пальному, а також, не замислюючись, вирушати в далеку поїздку без будь-яких зупинок. Водночас власник автомайстерні в інтерв’ю настійно не рекомендує цього робити, адже заправка машини до повного бака загрожує проблемами.

Подробиці

Отже, чим же загрожує для автомобіліста, якщо постійно заливати в бак пальне під зав’язку. Насамперед це зачіпає машини, укомплектовані бензиновими двигунами, адже цей вид палива має властивість виділяти пари, які створюють додатковий тиск усередині системи. На сучасних ТЗ бензобаки цілком розраховані до такого підвищеного тиску, а ось горловина і шланг, що проходить до бака, переносять подібне навантаження значно гірше.

Також не варто забувати, що через пари і надлишковий тиск може спостерігатися проходження пального по паливній системі з великим зусиллям. Як підсумок, автомобіліст зможе помітити підвищену витрату пального на перших порах після заправки. Ще один момент, який багатьма водіями не враховується, – це явна переплата за паливо. Хоч масштабний обман на наших АЗС практично зник у сучасних реаліях, на 1 – 2 літри автомобіліста все одно можуть “нагріти”.

У глобальних масштабах, коли через одну АЗС проходять сотні машин на день, такий обман може приносити величезні додаткові доходи, від чого не всі поспішають відмовлятися. Окремо хотілося б нагадати, що заправка авто до повного бака загрожує збільшеною витратою ще й з іншої причини. Машина після такого візиту на АЗС стає помітно важчою. Зазвичай будь-який легковий автомобіль у наші дні має бак об’ємом 55 і більше літрів, а з урахуванням об’єму горловини палива може поміститися ще більше.

Далі вага авто стає більшою, і, як наслідок, доводиться стикатися з підвищеною витратою пального за тих самих обставин. Безумовно, підвищення не таке значне, як може здатися на перший погляд. Однак, якщо застосувати його до великої дистанції часу, то необґрунтовані витрати автомобіліста виявляться досить значними.

Так, а який обсяг палива тоді тримати в баку, щоб не стикатися з проблемами і переплатою? На ділі все доволі просто. У баку завжди слід підтримувати рівень палива в межах 2/3 від загального обсягу. Для сучасних автомобілів цього запасу пального легко може вистачити на далеку поїздку на відстань у 400 – 500 кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: