Автоелектрик розповів, як зберегти налаштування електроніки під час зняття акумулятора в автомобілі

Підпишись на нас:

Рано чи пізно будь-якому водієві доводиться замислюватися про заміну АКБ у своєму авто. Хтось робить це самостійно, а хтось довіряє роботу фахівцям сервісного центру. Однак при знятті акумулятора відбувається автоматичне скидання налаштувань всієї електроніки. Але автоелектрик розкрив методи, які допоможуть цього уникнути.

Подробиці

Насправді зберегти налаштування електроприладів у машині, коли відбувається демонтаж акумуляторної батареї, не так складно, як це може здатися на перший погляд. Деякі автомобілісти в цій ситуації вважають, що можна виконати всі маніпуляції в той момент, коли двигун запущений і живлення електроприладів відбувається від генератора. Однак подібний фокус у сучасному автомобілі провернути неможливо без відповідних втрат і супутніх проблем.

Крім того, не потрібно забувати, що в момент заміни батареї при працюючому ДВЗ автомобіліст просто може отримати сильний удар струмом, навіть якщо будуть дотримані всі заходи безпеки. Так як же вчинити з сучасною машиною, щоб не збилися всі внесені налаштування.

У цій ситуації може знадобитися зовнішнє джерело живлення, яке на деякий час буде під’єднано до ланцюга, поки відбувається заміна батареї. Це може бути як інший автомобільний акумулятор, так і набір батарейок, або звичайний АКБ від іншого електроприладу.

Примітно те, що «насаджувати» пристрій на дроти, розташовані в підкапотному просторі, не доведеться, оскільки є куди більш доступний метод. Це джерело живлення потрібно з’єднати зі штатним гніздом прикурювача. Таким чином, автомобіль на період заміни акумулятора не буде повністю знеструмлений, а електроприлади, що мають певні налаштування, збережуть їх. Варто зазначити, що в сервісних центрах на цей випадок є спеціальні акумулятори-донори.

На момент заміни штатної батареї за рахунок допоміжних проводів відбувається підключення АКБ-донора з проводами в підкапотному просторі. Це дає змогу зберегти живлення для споживачів і не втратити важливі налаштування. Коли штатний акумулятор замінено, відбувається його підключення і далі послідовно відключається зовнішній донор. Процес досить простий, але пересічний автолюбитель далеко не завжди має можливість тримати десь у себе вдома додаткову батарею.

Саме тому простіше спорудити зовнішнє джерело живлення з будь-якого іншого компактного акумулятора і дроту з вилкою під прикурювач, щоб на момент заміни просто увімкнути цей пристрій у ланцюг. Важливо розуміти, що на відміну від стандартної автомобільної батареї, живлення від такого донора не може бути тривалим з огляду на невелику ємність. З цієї причини автолюбителю слід провести заміну штатної АКБ якомога швидше, якщо він планує зберегти налаштування електроприладів у своєму ТЗ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: