Стало відомо, які БМП і БТР отримає Україна від США

Підпишись на нас:

Сенат США проголосував за відкладену програму військової допомоги, яка передбачає понад 61 мільярд доларів для України. Палата представників ухвалила цей захід 20 квітня 2024 року після місяців суперечок. Ці кошти будуть спрямовані на поповнення запасів Пентагону, а також на відправку нової зброї та техніки. Він включатиме бойові машини піхоти Bradley, БТРи М113, а також основні засоби ППО та артилерію.

Подробиці

Це значне збільшення порівняно з останнім траншем у розмірі 300 мільйонів доларів. У березні офіційні особи Міністерства оборони зібрали 300 мільйонів доларів, заощаджених від попередніх контрактів, щоб відправити екстрений пакет до Києва, включаючи вкрай необхідну артилерію та протиповітряну оборону, а також ракети великої дальності.

Однак не вся ця сума напряму виділяється Україні. Більше третини суми в 23,2 млрд доларів спрямовано на поповнення систем озброєнь і боєприпасів американських військових. Майже 14 мільярдів доларів передбачено, щоб дозволити Україні переозброїтися шляхом закупівлі обладнання та боєприпасів у американської оборонної промисловості, тоді як майже 15 мільярдів доларів буде спрямовано на такі послуги підтримки, як військова підготовка та обмін розвідданими.

Новий пакет включатиме бронетехніку, включаючи бойові машини Bradley і старіші бронетранспортери M113, а також ракети, хоча і не уточнюється, якого типу, але в цьому пакеті однозначно будуть ракети ждо Patriot.

БМП Bradley і БТР М113 є двома наріжними транспортними засобами в арсеналі механізованої піхоти збройних сил США. «Бредлі» призначений для перевезення піхоти або розвідників з броньованим захистом, прикриваючи вогнем для придушення військ і бронетехніки противника. Оснащений 25-мм гарматою, протитанковими ракетами TOW і кулеметом, він поєднує вогневу міць, мобільність і захист військ на полі бою. M113, старіша, але універсальна машина, яка в основному використовується для транспортування військ, але була адаптована для інших військових завдань. Він має алюмінієву броню, яка забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї та осколків, і цінується за його здатність до переміщення по повітрю та його амфібійні можливості, що робить його надзвичайно гнучким у широкому діапазоні операційних середовищ.

Крім того, згідно зі звітом POLITICO від 20 квітня 2024 року, Сполучені Штати розглядають можливість відправлення до Києва до 60 військових радників, щоб сприяти вхідним передачам зброї, одночасно підтримуючи український уряд. Ці радники виконуватимуть не бойову роль.

Під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 22 квітня 2024 року Байден пообіцяв швидко надати «значні пакети допомоги у сфері безпеки, щоб задовольнити термінові потреби України на полі бою та протиповітряної оборони». Селеста Волландер, помічник міністра Пентагону з питань міжнародної безпеки, повідомила законодавцям, що передача допомоги запланована «протягом одного-двох тижнів» після її затвердження.

З початку російського вторгнення Сполучені Штати значно посилили протиповітряну оборону України, надаючи такі системи, як Patriot, NASAMS, HAWK, а також різні ракети, придатні для протиповітряної оборони, включаючи AIM-7, RIM-7 і AIM-9M. Ці поставки покращують здатність України реагувати на різноманітні повітряні загрози. Зі збільшенням кількості атак безпілотників США також надали системи боротьби з БПЛА VAMPIRE. Ця допомога відповідає нагальній потребі України у зміцненні обороноздатності, зокрема проти повітряних бомбардувань і атак ракет і безпілотників, які посилилися синхронно з ескалацією військових дій останнім часом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: