Скоро в Україні з’являться нові гаубиці Krab з південнокорейськими деталями

Підпишись на нас:

Уряд Республіки Корея схвалив експортні ліцензії для Польщі на постачання Україні гаубиць Krab із південнокорейськими комплектуючими, заявив чиновник з адміністрації програми оборонних закупівель Південної Кореї (DAPA) Кім Хен Чхоль.

Подробиці

До цього Південна Корея не передавала Києву жодних озброєнь, хоча її закликали зробити це офіційні особи США та НАТО, повідомляє Reuters.

Ми розглянули всю документацію та можливі питання всередині DAPA <…>, потім ми вирішили видати експортну ліцензію Польщі – Розповів південнокорейський чиновник.

Перші гаубиці Krab Варшава відправила в Україну в травні 2022 року, після чого вона не мала можливості забезпечити Київ такою артилерією.

Гаубиці Krab стали частиною контракту Південної Кореї та Польщі на суму 5,8 мільярда доларів, який було укладено у 2022 році. По ньому Польща закупила у Сеула також кілька сотень РСЗВ Chunmoo, танки К2, К9 та винищувачі FA-50. Щоб Польща могла щось із цього арсеналу поставити Україні, їй була потрібна додаткова ліцензія від DAPA. Поки в Сеулі схвалили лише гаубиці, наголосив Кім.

Раніше глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Варшава готова відкрити сервісний центр з ремонту відправлених Україні танків Leopard 2. При цьому Німеччина має розпочати виробництво запчастин для бойових машин, зазначив він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: