Експерт розповів, як водії «вбивають» АКПП неправильними діями на парковці

Підпишись на нас:

Під час паркування машини багато автомобілістів ніколи не користуються ручним гальмом. Особливо це стосується тих, у чиєму володінні перебуває ТЗ з автоматичною КПП. Вони вважають, що переведення коробки в положення «Паркінг» цілком замінює «ручник». Автомобільний інструктор з 15-річним стажем розповів, чому така дія може вивести трансмісію з ладу.

Подробиці

Для початку розберемося, що взагалі із себе представляє режим «Паркінг» в АКПП. Цей механізм пов’язаний з вихідним валом коробки і шестерінкою, блокуючи обертання трансмісії. Що стосується ручного гальма, то воно діє безпосередньо на колеса автомобіля. Саме завдяки йому стискаються гальмівні колодки. Уже виходячи з цієї інформації можна сказати, що «ручник» більш ефективно утримує машину.

Звичайно, використовувати ручне гальмо потрібно не у всіх ситуаціях. Наприклад, коли машина стоїть на рівній поверхні. У цьому разі справді можна обійтися переведенням КПП у режим «Паркінг». Але якщо ТЗ ставиться на ухилі, то обов’язково потрібно користуватися ручним механізмом. Порядок дії в цьому разі буде таким: натискається педаль гальма, затягується «ручник», опускається гальмо, а в самому кінці переводиться селектор коробки на Р. Таким чином, ручний механізм візьме на себе все навантаження утримання машини на ухилі. А «автомат» зі свого боку буде розвантажений, що продовжить його життя. Під час початку поїздки процес буде зворотним: натискається гальмо, знімається «ручник», КПП переводиться на D і опускається педаль.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: