Військова техніка

Цей тайванський виробник поставляє позашляховики в Україну: представлений перший баггі для спецназу

Останнє творіння дизайнерського бюро Chaiseri привернуло увагу журналістів. На виставці DSA 2024, що проходила в Малайзії з 6 по 9 травня 2024 року, тайська компанія Chimeira представила невеликий баггі, призначений для використання силами спеціального призначення або легкими підрозділами під назвою Wildcat.

Подробиці

Chaiseri — тайська компанія, що спеціалізується на обороні та безпеці, відома виробництвом військової техніки та своїм досвідом у модернізації бронетехніки. Заснована в 1986 році, Chaiseri набула значного досвіду у виробництві систем наземного захисту, включаючи легкі броньовані машини, комплекти броні та мобільні рішення для бойових умов.

Одним із найвідоміших продуктів Chaiseri є “First Win”, броньований автомобіль 4×4, який використовується кількома країнами для розвідки, патрулювання та як автомобіль швидкої допомоги на полі бою. Цю машину цінують за високу мобільність, надійний балістичний захист і можливість адаптації до різних бойових завдань. Chaiseri також розширила свій вплив, утворивши стратегічні альянси з іншими оборонними компаніями по всьому світу, таким чином співпрацюючи в розробці передових технологій і розширюючи свій ступінь охоплення на міжнародному ринку оборони. Крім того, що компанія є постачальником Королівської армії Таїланду, вона експортує свої творіння до 37 країн, включаючи кілька арабських держав, Аргентину, Бангладеш, Чилі, Данію, Малайзію, Норвегію, Пакистан, Філіппіни, Швецію, Росію, Сінгапур і Україну.

Chaiseri Wildcat — це легкий броньований всюдихід, розроблений тайською компанією Chaiseri Metal & Rubber Co., Ltd. Це новіша розробка порівняно з відомою серією автомобілів First Win, яка розроблена для забезпечення виняткових можливостей на бездоріжжі, забезпечуючи при цьому хороший захист для військ. Wildcat призначений для роботи в різних середовищах, включаючи нерівну та пересічену місцевість, для виконання широкого спектру завдань від патрулювання до медичної евакуації. Він має потужний двигун і автоматичну систему трансмісії, що дозволяє йому розвивати високі швидкості, зберігаючи хорошу маневреність. При максимальній вазі 3750 кг він може проїхати приблизно 500 км з максимальною швидкістю 110 км/год по дорогах.

Його можливості вражають, він може:

  • підніматися на схил 60%;
  • справлятися з бічним схилом 30%;
  • долати траншеї шириною 50 см;
  • долати перешкоди висотою 40 см.

Крім того, Chaiseri Wildcat розрахований на перевезення 4 членів екіпажу та 1000 кг корисного вантажу. Хоча його трубчаста структура вказує на можливість додавання колективного озброєння, схоже, що цей варіант не обговорювався виробником під час презентації

Останні публікації

Оновлена Skoda Octavia 2024 з’явиться в Україні за 27 300$

Компанія Skoda показала оновлену Octavia 2024. Модель належить до найпопулярніших автомобілів у своєму сегменті, а…

25 хв. тому

Російської ППО стає все менше: ЗСУ нанесли точний удар по військовій базі окупантів в Криму

Окупанти втратили зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-400. ЗСУ нанесли ракетний удар по базі в Джанкої,…

1 годину тому

Обмежено рух транспорту між областями: деталі закону про мобілізацію

Закон про мобілізацію від 18 травня 2024 року обмежив рух транспорту. Згідно закону деякі автомобілі…

3 години тому

Страйк далекобійників: водії перекривають дорогу вантажівками

Після підписання Президентом України Закону про мобілізацію 18 травня 2024 року українські далекобійники влаштували протест.…

3 години тому

Мінус два танки: ЗСУ поцілили по техніці окупантів у Курській області

Окупанти в черговий раз втратили свої танки, однак відбувалось це не на фронті, а на…

5 години тому

Коли можна їхати на червоний сигнал світлофора: пояснення від юриста

Проїзд на червоне світло світлофора суворо заборонено, про що чітко прописано в ПДР. Але є…

6 години тому