Далекобійник пояснив, навіщо досвідчені водії знімають підкрилки зі своїх авто

Підпишись на нас:

Досвідчені автомобілісти знають безліч способів та лайфхаків, які допомагають не лише зменшити витрати на обслуговування машини, а й значно продовжити термін її служби. При цьому новачки далеко не завжди розуміють, навіщо чинять ті чи інші дії. Наприклад, далекобійник із 20-річним стажем розповів, навіщо досвідчені водії знімають підкрилки зі своїх автомобілів.

Подробиці

Насправді, щоб відповісти на це питання, зовсім не обов’язково мати докладні знання в технічній частині ТЗ. Достатньо лише розібратися, навіщо на автомобіль взагалі ставляться ці захисні елементи. В даному випадку все ясно: щоб не допустити проникнення бруду, реагентів, сміття та інших елементів всередину кузовних деталей, так як туди складно дістатися для усунення забруднень. Однак на сучасних авто підкрилки не цілісні та найчастіше мають технологічні отвори.

До речі, саме через ці технологічні отвори, а також місця кріплення, нерідко проникає бруд, який згодом накопичується цілими шарами та сприяє появі різних сторонніх шумів. Крім того, подібні забруднення негативно впливають на лакофарбове покриття внутрішніх кузовних елементів, де немає захисного шару лаку. При цьому, щоб видалити весь бруд, і доводиться час від часу демонтувати підкрилки з колісних арок.

Варто зазначити, що досвідчені автомобілісти займаються подібними діями щонайменше двічі на рік після кожної зміни сезону. Крім того, не потрібно забувати, що саме арки будь-якого транспортного засобу можна назвати особливо вразливими кузовними деталями до агресивної дії зовнішнього середовища. Найчастіше корозія починає проявлятися саме у цих місцях, що також часто спонукає знімати підкрилки та перевіряти, чи не утворилася після зими чи осені корозія на металі.

Зрозуміло, також не варто забувати про те, що при появі пошкоджень лакофарбового покриття або утворення іржі в першу чергу після зняття підкрилки доведеться зайнятися усуненням проблеми. В іншому випадку розповсюдження корозії продовжиться, а сам автоаматор навіть про це не підозрюватиме. Усунути іржу в наші дні не так складно, але доведеться подбати ще й про те, щоб у майбутньому її поява не могла повторитись.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це заміна підкрилків на повністю закриті елементи, які не мають додаткових технологічних отворів. Теоретично це дозволить уникнути утворення забруднень у важкодоступних місцях. Однак не слід забувати, що саме через технологічні отвори в підкрилках забезпечується додатковий приплив повітря в підкапотний простір. А це сприяє охолодженню не тільки двигуна, а й трансмісії. Отже, змінюючи конструкцію, автомобіліст ризикує потрапити на дорогий ремонт внаслідок їхнього перегріву.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: