Розвідка Південної Кореї підтверджує, що Північна Корея постачає боєприпаси Росії

Підпишись на нас:

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) наразі розслідує звинувачення в тому, що Північна Корея надала Росії зброю, виготовлену в 1970-х роках, для ведення війни проти України, повідомляє агентство Yonhap. Ці звинувачення виникають на тлі повідомлень про посилення військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою, включаючи значні перевезення боєприпасів.

Подробиці

Останні дані свідчать про те, що Північна Корея відправила в Росію близько 6700 контейнерів після саміту лідерів двох країн у вересні. Вважається, що контейнери містять близько 3 мільйонів снарядів 152-мм артилерії або 500 000 снарядів 122-мм артилерії. Ці боєприпаси, ймовірно, 1970-х років, були ідентифіковані в зоні військового конфлікту за допомогою корейських ієрогліфів, знайдених на артилерійських снарядах, випущених по території Україні.

Для розслідування були залучені фотографії, зроблені минулого року українським фотографом, на яких зображені 122-мм ракетні снаряди з написами корейськими ієрогліфами. Це відкриття призвело до посиленого вивчення глибини та характеру північнокорейської військової підтримки Росії. Крім того, є занепокоєння щодо придбання Північною Кореєю ракетних технологій під виглядом цих військових обмінів. ННД висловила пильність щодо можливих незаконних поставок частин ракет до Північної Кореї, що може значно покращити її програми розробки зброї.

Крім того, нещодавні події вказують на те, що Північна Корея нарощує свій власний військовий потенціал. Державні ЗМІ повідомили, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин спостерігав за випробуваннями нової 240-мм реактивної системи залпового вогню, яка, як очікується, буде розгорнута в північнокорейських військових цього року.

Ця ситуація продовжує висвітлювати ширші наслідки участі Північної Кореї в постачанні військового обладнання Росії, особливо в світлі повномасштабного вторгнення в Україну, розпочатого в 2022 році. Незважаючи на міжнародні санкції, співпраця між Росією та Північною Кореєю, схоже, зміцнюється і обидві країни отримують вигоду від обміну військовою технікою та досвідом. На нещодавньому засіданні Ради Безпеки ООН Росія наклала вето на резолюцію, яка б продовжила мандат експертів, які контролюють санкції проти Північної Кореї, сигналізуючи про потенційні зміни в міжнародних відносинах і динаміці безпеки.

Сполучені Штати також звернули увагу на це питання, припустивши, що загроза безпеці з боку Північної Кореї може «кардинально змінитися» протягом наступного десятиліття, якщо її військова співпраця з Росією продовжить розвиватися. Пентагон висловив ці побоювання, зазначивши, що Північна Корея продовжує активно постачати зброю в Росію, підкреслюючи процвітаюче партнерство між двома країнами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: