Північна Корея випробовує нову тактичну балістичну ракету з автономною системою навігації

Підпишись на нас:

Північна Корея оголосила про випробувальний запуск тактичної балістичної ракети, оснащеної новою автономною навігаційною системою, описавши це як частину зусиль щодо посилення своїх військових можливостей. За даними Корейського центрального інформаційного агентства (KCNA), північнокорейський лідер Кім Чен Ин контролював випробування, хоча конкретні деталі, такі як кількість випущених ракет, не розголошуються.

Подробиці

Центральне інформаційне агентство Кореї (KCNA) повідомило, що точність і надійність нової автономної навігаційної системи були підтверджені тестовими стрільбами. Південнокорейські військові також виявили запуск, ідентифікувавши його як кілька балістичних ракет малої дальності, випущених з Вонсана, міста на східному узбережжі Північної Кореї. Повідомляється, що ракети пролетіли приблизно 300 кілометрів, перш ніж приземлитися в Східному морі.

Це нещодавнє випробування вказує на прогрес північнокорейської ракетної технології. Раніше вважалося, що радіус дії тактичної керованої зброї Північної Кореї становить від 100 до 110 кілометрів. Шин Чон Ву, старший науковий співробітник Корейського форуму з питань оборони та безпеки, зазначив, що дальність польоту в 300 кілометрів свідчить про те, що ракети можуть націлитися на значні військові об’єкти в Південній Кореї. Випробування є частиною регулярних заходів Північної Кореї з удосконалення своїх систем озброєнь, повідомляє північнокорейське Головне ракетне управління.

Це випробування слідує за спільними навчаннями формування, проведеними США та Південною Кореєю на авіабазі Кунсан, які, як стверджує Північна Корея, «розпалювали військову лихоманку» із в середньому 100 вильотами на день. Навчання, які тривали з 12 по 26 квітня, були представлені як націлені на Північну Корею. Крім того, у четвер з’явились заяви про спільне повітряне тренування сил США та Південної Кореї (SOF), яке нібито мало на меті швидке проникнення в будь-який регіон для ліквідації цілі.

У навчаннях під назвою Korea Flying Training 2024 (KFT 24) брали участь особовий склад і літаки армії США, ВПС США, Корпусу морської піхоти США та ВПС Республіки Корея. Він був частиною щорічного розкладу навчань 7-ї повітряної армії, підкреслюючи силу Альянсу Корея-США. Під час KFT 24 були продемонстровані різні літаки, включно з F-16 Fighting Falcon, F-35B Lightning II, A-10 Thunderbolt II, E-3 Sentries та інші з США та ROKAF. Навчання мали на меті покращити оперативну сумісність, готовність, і смертоносність, що демонструє здатність об’єднаних сил стримувати, захищати та перемогти будь-якого потенційного супротивника.

У навчаннях під назвою Korea Flying Training 2024 (KFT 24) брали участь різні літаки, включаючи F-16 Fighting Falcon, F-35B Lightning II, A-10 Thunderbolt II і E-3 Sentries
У навчаннях під назвою Korea Flying Training 2024 (KFT 24) брали участь різні літаки, включаючи F-16 Fighting Falcon, F-35B Lightning II, A-10 Thunderbolt II і E-3 Sentries

Посилення військової діяльності Північної Кореї, включаючи нещодавні запуски крилатих ракет, тактичних ракет і гіперзвукової зброї, свідчить про стратегічну демонстрацію її можливостей, а також про відповідь на ці передбачувані загрози з боку Сполучених Штатів і Південної Кореї. З січня 2024 року Північна Корея представила кілька нових систем озброєння, наприклад нову 240-мм реактивну систему залпового вогню в лютому. У березні Північна Корея представила основний бойовий танк M2024, модернізовану версію моделі M2020. Новий танк містить передові технології, натхненні американським M1A2 Abrams і російським Т-14 «Армата», включаючи покращену динамічну броню та протитанкові керовані ракетні системи.

У березні Північна Корея представила основний бойовий танк M2024, модернізовану версію моделі M2020
У березні Північна Корея представила основний бойовий танк M2024, модернізовану версію моделі M2020

У квітні Північна Корея провела випробування нової гіперзвукової ракети Hwasong-16B. Гіперзвукова ракета з твердопаливним двигуном — заміною попередніх двигунів на рідкому паливі. Випробування мали на меті перевірити технічні характеристики та надійність ракетної системи.

Крім того, як повідомлялося 16 травня 2024 року, Північна Корея також збільшила виробництво балістичних ракет, включаючи Hwasong-11D, після можливого запиту з боку Росії, оскільки Північна Корея нещодавно поставила різне військове обладнання для підтримки російських операцій в Україні. Hwasong-11D, модифікована версія ракети KN-23, має радіус дії від 100 до 180 кілометрів і має квазібалістичну траєкторію для підвищення точності та ухилення від протиракетної оборони. Державні ЗМІ повідомили про розробку нових тактичних ракетних систем для Корейської народної армії, які, як очікується, будуть готові до кінця року, які спрямовані на підвищення бойової готовності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: