Названі системи в авто, які скорочують ресурс двигуна

Підпишись на нас:

Досить часто сучасні мотори критикуються не лише автолюбителями, а й експертами. В основному це пов’язано з їх відносно невеликим ресурсом, а також дорогим ремонтом. При цьому ніхто не приховує, що на сучасних авто можна зустріти певні системи, які буквально скорочують ресурс ДВС.

Подробиці

На багатьох сучасних моторах можна зустріти вкорочені поршні, а також циліндри з меншим об’ємом. Це пов’язано з прагненням виробників знизити кількість шкідливих речовин, що викидаються в атмосферу, а також збільшити економію палива. Досить часто такі ДВЗ додатково комплектуються турбінами, щоб знімати більше потужності. На ділі ж такий підхід частіше веде до прискореного зносу всіх внутрішніх елементів, навіть якщо за мотором стежити з трепетом.

Окремо хотілося б поговорити і про саму турбіну, яку все частіше можна зустріти на сучасних автомобілях з об’ємами ДВЗ до 2,0 літрів. Безумовно, за рахунок неї можна отримати більше можливостей від двигуна. Але не варто забувати, що жертвувати в цій ситуації доводиться саме ресурсом мотора, який зазнає більших навантажень, швидше нагрівається, а також потребує ретельнішого і частішого обслуговування, про що, до речі, виробники замовчують.

Є на свіжих автомобілях, навіть бюджетного цінового сегмента, так звана система старт-стоп. Це зручна функція, орієнтована на комфорт. Однак не варто забувати, що для її застосування потрібна велика кількість додаткового оснащення і проводки. Зокрема тут передбачено навісне обладнання на ДВЗ, що також сприяє збільшенню його маси і скороченню ресурсу.

До слова, виробники самі сприяють тому, щоб автолюбителі швидше міняли ТЗ або зверталися до них для проведення дорогого ремонту. Тому часто можна почути, що сучасна машина перед поїздкою не потребує прогріву. При цьому мова йде не тільки про теплу пору року, а й зиму, коли на вулиці температура може опускатися до -20 або навіть – 30 градусів. У такій ситуації відмова від прогріву виливається в більш швидкий вихід мотора з ладу.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це різні системи, що дають змогу змінити режим роботи двигуна. Наприклад, перейти з економічного на спортивний. Важливо розуміти, що при такому перемиканні налаштувань під капотом залишається той самий силовий агрегат. Тільки якщо в режимі Eco він працює на 50% своїх можливостей, що позитивно позначається на ресурсі, то ось у спортивному з нього вичавлюються всі соки. Це, звісно, неодмінно відбивається на ресурсі мотора, який просто скорочується і робить це стрімко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: